Olimpiyatlarda Türk sporcular için günün programı: Boksta Buse Naz'lar yarı final, Okçulukta Elif Berra Gökkır madalya peşinde

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bugün gerçekleştirilen müsabakalarda çok sayıda Türk yarışmacı mücadele etti. İşte Team Türkiye'nin 3 Ağustos programı.

3 Ağustos 2024 Cumartesi günü Paris 2024 Olimpiyatları kapsamında Türk sporcularımız çeşitli spor dallarında birçok heyecan verici müsabaka gerçekleşecek. 8 farklı mücadelede bir takımımız ve 13 sporcumuz yarışacak.

JUDODA MADALYA YARIŞI

Gün Judo ile başlayacak. Karışık takım müsabakalarında finale kadar uzanacak olan yarışlar saat 9'dan itibaren başlayacak.

ATICILIK

Olimpiyatlarda gümüş madalya aldığımız Atıcılıkta 23 yaşındaki Sena Can, Kadınlar Skeet Elemelerine katılacak ve finale kalma mücadelesi verecek. Bu yarışma saat 10'da başlayacak.

ELİF BERRA GÖKKIR MADALYA İÇİN OK ATACAK

Olimpiyatlarda erkek takımıyla bronz madalya aldığımız Okçulukta Mete Gazoz ile mücadele ettiği karışık takımda Japonya'ya elenen ancak bireyselde başarılı performansıyla dikkat çeken Elif Berra Gökkır, ilk 2 turu geçerek adını son 16 turuna yazdırmıştı. 17 yaşındaki sporcumuz çeyrek finale yükselmek için Japon Satsuki Noda'yı geçmeye çalışacak ve üst tura çıkarak bugün madalya almak için mücadele edecek. Elif'in mücadelesi saat 10.43 itibariyle başlıyor.

ATLETİZMDE ERSU VE KAYHAN'IN HEDEFİ FİNAL

Atletizmde eleme heyecanı devam ediyor. Tuğba Danışmaz ve Özkan Baltacı ile finale kalamadığımız atletizmde kadınlar yüksek atlamada ise Buse Savaşkan final oynamaya hak kazanmıştı. Bugün de Erkekler 100 metre elemede Kayhan Özer, Erkekler Sırıkla Atlama elemesinde ise Ersu Şaşma mücadele edecek. ErSu'nun yarışı 11.10'da Kayhan'ın ise 11.35'de başlayacak.

BİSİKLET

Bisiklet yol yarışında 28 yaşındaki Burak Abay, saat 12 itibariyle pedal çevirecek. Bisiklette daha önce 2016 ve 2020 Olimpiyatlarında sporcularımız yarışı tamamlayamamıştı.

YÜZMEDE KUZEY VE EMİR FİNALE KALMAK İSTİYOR

Yüzmede saat 12.30'da Erkekler 1500m Serbest Stil Elemede Kuzey Tunçelli ve Emir Batur Albayrak havuza girecek. Olimpiyatlardaki en genç yarışmacımız olan Kuzey 2007 doğumlu ve 1500m Serbestte Türkiye rekorunu elinde bulunduruyor. Emir Batur Albayrak da Kuzey gibi 17 yaşında.

YELKENDE MÜCADELE SÜRÜYOR

Saat 13.00'te Yelken heyecanı genel klasmanda ilk iki günü 43 sporcu arasında 19. sırada tamamlayan Ecem Güzel, ILCA 6 kategorisinde 4-6. yarışını yapacak. Ecem'in hedefi 10 yarışın ardından ilk 10'da yer alarak finale kalabilmek.

Saat 13.15'te ilk iki günü genel klasmanda 43 sporcu arasında 18. sırada tamamlayan Yiğit Yalçın Çatak, ILCA 7 kategorisinde 5. ve 6. yarışına çıkacak. Yiğit'in de hedefi 10 yarış sonunda ilk 10'da yer almak.

Saat 14'te ise Nacra 17 Karışık Takım kategorisinde Alican Kaynar ve Beste Kaynakçı, ilk iki yarışını yapacak.

Saat 16.40'da ise ilk günü genel sıralamada 13. tamamlayan sporcularımız Deniz Çınar ve Lara Nalbantoğlu, 470 Karışık Takım müsabaklarında 3. ve 4. yarışını yapacak. Sporcularımız 10 yarış sonunda ilk 10'da yer alarak finale kalmaya çalışacak.

GÜNÜ BOKSLA KAPATIYORUZ

Geride kalan günlerde harikalar yarattığımız boksta son Olimpiyat şampiyonumuz Busenaz Sürmeneli saat 18.06'da Kadınlar 66 KG'de yarı finale çıkmak için Taylandlı Janjaem Suwannapheng ile karşılaşacak. Busenaz'ın hedefi üst üste ikinci kez olimpiyatlarda şampiyon olmak.

Son Olimpiyat ikincisi Buse Naz Çakıroğlu ise Kadınlar 50 KG'de yarı final için Finlandiyalı Pihla Kaivo-Oja ile ringe çıkacak.

Olimpiyatlarda mücadele eden tüm sporcularımıza başarılar dileriz!

İşte günün programı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri