Ömer Çelik kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Bilinmeyenler...

Ömer Çelik, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Ömer Çelik kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Hangi partiden aday? Merak edilenleri derledik. İşte detaylar...

Ömer Çelik, 15 Haziran 1968 tarihinde Adana'da doğan bir Türk siyasetçi, gazeteci ve siyaset bilimcisidir. Eğitimine Adana Motor Teknik Lisesi ve ardından Adana Erkek Lisesi'nde başlayan Çelik, daha sonra Ankara Gazi Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset Bilimi yüksek lisansını "Türkiye'de Çoğulculuğun Yeni Belirtileri: Türkiye'de Çoğulcu Toplum Modeli Üzerine Tartışmalar" başlıklı teziyle tamamlamıştır.

Siyasi kariyerine gazetecilik ve siyaset bilimi alanında çalışarak başlayan Çelik, Bilgi ve Hikmet dergisinin Ankara muhabiri olarak görev almış ve çeşitli dergilerde yazılar yazmıştır. Ayrıca, Yeni Yüzyıl, Yeni Şafak, Star gibi önemli gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır.

TÜRKİYE-ABD DOSTLUK GRUBU BAŞKANLIĞI GİBİ GÖREVLERDE BULUNDU

2002 yılında, AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanı olarak göreve başlamıştır ve ardından 22, 23 ve 24. dönemlerde AKP'den Adana Milletvekili olarak seçilmiştir. Aynı zamanda, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu ve TBMM Dış İlişkiler Komisyonu üyeliği, Türkiye-ABD Dostluk Grubu Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur.

AK Parti'nin kuruluşundan bu yana Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi olan Çelik, Mart 2010'da AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuştur.

Türkiye'nin 61. ve 62. hükümetlerinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapmıştır. 24 Ocak 2013'te gerçekleşen kabine değişikliği ile Ertuğrul Günay'ın yerine Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanmıştır.

BAŞ MÜZAKERECİ OLARAK GÖREV YAPTI

2015 seçimlerinde AKP'nin seçilmişleri üst üste üç dönem aynı görevde görevlendirme politikası gereği milletvekili adayı olamamış, ancak 2015'te parti sözcüsü olarak atanmıştır. Daha sonra 2016'da Türkiye'nin 65. Hükümeti'nde Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci olarak görev yapmıştır. Çelik, şu an bekar olarak bilinmektedir.

Son olarak, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kesin aday listesi açıklanmış ve Çelik bu seçimde de aday olarak gösterilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri