OpenAI, "SearchGPT" ile arama deneyimini yeniden tanımlıyor: Google tarih mi oluyor?

OpenAI, yapay zeka destekli yeni arama özelliklerinin bir prototipi olan "SearchGPT"yi test ettiğini duyurdu. OpenAI tarafından yapılan açıklamada, "SearchGPT"nin kullanıcılara net ve ilgili kaynaklarla hızlı ve zamanında yanıtlar vermeyi amaçladığı belirtildi. Bu yeni arama motoru, yapay zeka modellerinin gücünü webden gelen bilgilerle birleştirerek daha etkili bir arama deneyimi sunmayı hedefliyor.

Açıklamada, "SearchGPT"nin kullanımının geri bildirimler almak amacıyla küçük bir kullanıcı ve yayıncı grubuyla başlatılacağı ifade edildi. Prototipin geçici olduğu ve gelecekte bu özelliklerin en iyilerinin doğrudan ChatGPT'ye entegre edilmesinin planlandığı bilgisi verildi.

"SearchGPT", kullanıcıların sorularına webdeki güncel bilgilerle hızlı ve doğrudan yanıt verecek şekilde tasarlandı. Arama motoru, ilgili kaynaklara net bağlantılar sunacak ve kullanıcıların aramalarda sohbet eder gibi takip soruları sormasına olanak tanıyacak.

OpenAI Üst Yöneticisi Sam Altman, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Aramayı bugün olduğundan çok daha iyi hale getirecek alan olduğunu düşünüyoruz. SearchGPT adında yeni bir prototipi başlatıyoruz. Prototipten öğreneceğiz, onu daha iyi yapacağız ve ardından gerçek zamanlı ve maksimum düzeyde yararlı hale getirmek için teknolojiyi ChatGPT'ye entegre edeceğiz." ifadesini kullandı.

Bu gelişme, dünyanın en büyük arama motoru olan Google'ın yerini OpenAI'ye bırakabileceği anlamına gelebilir. "SearchGPT"nin başarılı olması durumunda, arama motoru teknolojisinde önemli bir değişim yaşanabilir ve OpenAI, yapay zeka destekli arama çözümleriyle öne çıkabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri