Oramiral Ercüment Tatlıoğlu kimdir?

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına karar verildi. Peki, Oramiral Ercüment Tatlıoğlu kimdir? Tatlıoğlu, bugüne kadar hangi görevleri üstlendi? İşte detaylar...

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonrasında, İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun görev süresinin bir yıl uzatılmasına karar verildiği duyuruldu.

ERCÜMENT TATLIOĞLU KİMDİR?

Tatlıoğlu, 1977 yılında Deniz Lisesinden, 1981 yılında Deniz Harp Okulundan mezun oldu. İlk görevleri arasında TCG Gayret ve TCG Savaştepe muhriplerinde branş subaylığı ve bölüm amirliği yer aldı.

1990-1992 yıllarında Deniz Harp Akademisi'nde öğrenim gördü, ardından Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nda Harekat Şube Müdürlüğü yaptı. Yurt dışındaki eğitimi kapsamında, ABD'nin Rhode Island eyaletinde Deniz Kurmay Koleji'ni tamamladı.

1996-1998 yıllarında TCG Kılıç Ali Paşa'nın II. komutanlığı ve komutanlığını üstlendi. 1998-2000 yılları arasında TCG Zafer komutanlığı görevinde bulundu. TCG Gediz'in ABD'den transferi sırasında geminin ilk komutanı olarak görev yaptı.

2001-2002 yıllarında Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanlığı Harekat Şube Müdürlüğü sonrası Roma'da NATO Savunma Koleji'ni tamamladı. 2003-2004 yıllarında Belçika'nın Mons şehrinde NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhında lojistik başkan yardımcılığı ve 2004-2006 yıllarında SHAPE Komuta Grubu Stratejik Plan şube müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Leuven Katolik Üniversitesi'nde “Avrupa Birliği Siyaseti ve Avrupa Birliği Politikaları” dalında yüksek lisans ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde “Uluslararası İlişkiler Avrupa Birliği” doktorasını tamamladı.

2007'de tuğamiral rütbesine terfi eden Tatlıoğlu, 2012'de tümamiral, 2016'da koramiral ve 2020'de oramiral rütbesine yükseldi. 4 Ağustos 2022'de Yüksek Askerî Şûra kararıyla Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri