Ordu'daki yol çalışmasında patlatılan dinamit Karadeniz-Akdeniz bağlantı yolunu 8 saat trafiğe kapattı

Ordu'da Ünye-Akkuş-Niksar yolunda gerçekleştirilen kontrollü dinamit patlatılması sonucu yol yaklaşık 8 saat boyunca ulaşıma kapandı.

Ünye'nin Karadeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak yol yapım ve genişletme çalışmaları devam ediyor. İlçenin Yenikent Mahallesi Karaarmut Mevkisinde, yolun yapım sürecinde kontrollü ve izinli olarak dinamitle patlatma yapıldı. Ancak patlama sonrası yol ulaşıma kapandı ve sıçrayan kaya ve toprak parçaları çevredeki fındık bahçelerine zarar verdi.

Mahalle sakinlerinden Cevat Ekiz, patlamadan büyük zarar gördüğünü belirterek, “Karayollarının yolu yapılırken buranın şantiye şefi patlama yaptı. Patlama sanki katliama dönüştü. 3 tonluk fındık bahçem tamamen mahvoldu. Bahçemi ve taşlarımı nasıl temizleyeceğim? Eğer dinamit patlatılacağını bilseydik, fındıkları erkenden toplardık. Patlama sırasında ben fındık topluyordum. Yaklaşık yarım saat sonra patlama oldu ve 2,5 ton dinamit patlatılmış. Bizim bilgilendirilmemiş olmamız büyük bir eksiklik. Patlamanın etkisiyle kaya parçaları en aşağıdaki mezarlığa kadar gitmiş” şeklinde konuştu.

Patlama sonrası yolun yeniden ulaşıma açılması için ekipler, iş makineleriyle hızlı bir şekilde çalışma başlattı. Yaklaşık 8 saat süren çalışmaların ardından yol çift şeritli olarak tekrar trafiğe açıldı.

Patlamanın gerekli güvenlik önlemleri ve resmi izinlerle yapıldığı, bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle bu yöntem kullanıldığı belirtildi. Patlama anının cep telefonuyla kaydedilen görüntüleri ise olayın şiddetini gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri