Orhan Ayhan, rekorlar kitabına girdi

Duayen spor spikeri Orhan Ayhan, meslekteki 61 yılı aşkın kariyeriyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Guinness'in resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Ayhan 61 yıl 275 gün ile en uzun kariyere sahip erkek spor spikeri unvanını elde etti.

Orhan Ayhan, spor spikerliğine 1957 yılında yazılı medyada spor muhabirliği ve yazarlığı ile adım attı. Kariyeri boyunca özellikle boks dünyasına odaklandı ve yüzlerce boks müsabakasını takipçilerine aktardı. TRT bünyesinde ise birçok futbol maçını radyo üzerinden dinleyicilere ulaştırdı.

Ayhan'ın spor spikerliği kariyerinde, efsane boksörler Muhammed Ali ve Mike Tyson'ın maçları ile dünya futbolunun efsane isimlerinden Pele'nin jübile maçını da anlattığı belirtiliyor. Toplamda 8 bin 500'ün üzerinde futbol ve boks maçını seslendirerek spor medyasına önemli katkılar sağladı.

Orhan Ayhan, aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin kurucu üyesi olarak da görev aldı. Türkiye Boks Federasyonu yönetim kurulu üyeliği de yapmış olan Ayhan, uzun süre spor medyasında etkili bir isim olarak varlığını sürdürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri