Otobüs kazaları her geçen gün artıyor! İşte altında yatan nedenler...

Türkiye'de son zamanlarda artış gösteren otobüs kazalarına bugün Ankara'dan bir yenisi daha eklendi. Otobüsün hurdaya döndüğü ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği kaza sonrasında, otobüs kazalarının nedenleri araştırılmaya başlandı. Peki, otobüs kazaları hangi sebeplerden kaynaklanıyor? İşte detaylar...

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Türkiye'de her geçen gün farklı şehirlerde otobüs kazaları meydana geliyor. Bu kazalar sonucunda çok sayıda vatandaş hayatını kaybediyor ve yaralanıyor. Son zamanlarda bu kazaların sayısında yaşanan artış da kazalara sebep olan faktörlerin yeniden sorgulanmasına yol açtı.

Bu kazalardan en sonuncusu Ankara'nın Polatlı ilçesinde gerçekleşti. Bir yolcu otobüsünün köprü ayağına çarpması sonucu çok sayıda kişi yaşamını yitirdi ve yaralandı.

HIZ SINIRLAYICILAR ETKİSİZ BIRAKILIYOR

Trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında hız yer alıyor. Ancak, bazı sürücülerin araçlarındaki hız sınırlayıcıları devre dışı bırakmaları, bu kazaların daha da ölümcül hale gelmesine yol açıyor. Hız sınırlarını aşan araçlar, sürücülerin kontrolünü kaybetmesine ve ciddi kazalara davetiye çıkarıyor. Hız sınırlayıcıların devre dışı bırakılması, özellikle kış aylarında, kaygan yol koşullarında daha büyük riskler oluşturuyor.

KIŞ LASTİĞİ TAKILMIYOR

Kış aylarında, kar ve buzlanma gibi olumsuz hava koşulları trafik güvenliğini tehdit ediyor. Kış lastiği kullanımı zorunlu olmasına rağmen, mevzuattaki eksiklikler ve denetim yetersizlikleri, bu zorunluluğun tam anlamıyla uygulanmasını engelliyor. Pek çok sürücü, kış lastiği takmadan yola çıkarak hem kendilerini hem de diğer yol kullanıcılarını tehlikeye atıyor.

ŞOFÖR TECRÜBESİZLİĞİ VE YORGUNLUK

Trafik kazalarının bir diğer önemli nedeni, sürücülerin tecrübesizliği ve kış şartlarına uygun araç kullanımındaki yetersizlikler. Özellikle uzun yol şoförleri arasında yorgunluk ve uykusuzluk, reflekslerin zayıflamasına ve dikkatsizliğe yol açarak kazalara sebep oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri