Otomobil piyasasında yeni süreç: Sayılı günler kaldı!

Otomobil piyasalarında yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hacizli malların çürümesinin önüne geçmek için düzenlenen uygulamayı duyurdu.

Otomobil piyasasında hareketlilik devam ediyor. İkinci el araç piyasasında fiyat etiketlerinde düşüş sürerken 1 Kasım'da başlayacak yeni süreci Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu.

'HURDA' OLMAYACAKLAR İHALEYE ÇIKACAKLAR

Herhangi bir nedenden el konulan ve çekilen araçların 'hurda' olmaması adına harekete geçen yetkililer, hukuken artık saklanmasına gerek kalmamış malların ihale ile satışa sunulacağı konusunda karara vardı. Bakan Tunç'un da duyurduğu yeni süreçte, el konulan malların tüm hak sahiplerine tanınan imkanları kullanamaması durumda, tarafların hakları korunarak satışa sunulacağını aktardı.

YENİ SÜRECE SAYILI GÜNLER KALDI

1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek uygulamada, ihaleler internet ortamından gerçekleşecek. İhale yöntemi ile satışa çıkacak mallar, alıcı bulamazsa belirtilen yöntemlerle MKE A.Ş'ye devredilecek, bu bedel taraflara ödenecek. Tüm süreç kapsamında devri yapılamayan mallar ise Türk Kızılay Derneği'ne bedel olmaksızın devredilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri