Otomotiv devi Türkiye'de şirket kuruyor!

Çinli otomotiv devi BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolar yatırım yaparak elektrikli otomobil üretimi için ilk adımını attı. Türkiye'de resmen şirket kuran BYD, faaliyetlerine hız kesmeden başladı.

Manisa'da kurulacak olan fabrika için çalışmalara başlayan BYD, Türkiye'de elektrikli otomobil üretimini gerçekleştirecek.

TÜRKİYE'DE RESMEN FAALİYETE BAŞLADI

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yapacağı büyük yatırım planını açıklayan BYD, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika kuracağını duyurmuştu. Bugün itibariyle "BYD Turkey Otomotiv" ismi ile şirketini resmen kuran BYD, ilk müdür atamasını da gerçekleştirdi. Avrupa araç satışından sorumlu Shu Youxing, BYD Türkiye'nin başına atandı.

YENİ FABRİKA MANİSA'DA KURULUYOR

Yaklaşık 36 milyon liralık yatırımla Türkiye'de elektrikli otomobil üretimine başlayacak olan BYD, Manisa'da kurulacak fabrikasında sadece araç üretimi değil, aynı zamanda araç parçası üretimi, ihracat ve ar-ge çalışmalarını da yürütecek. BYD'nin Türkiye operasyonları, şirketin küresel stratejisinin önemli bir parçası olacak.

TECRÜBELİ İSİMLER GÖREV BAŞINDA

BYD'nin Türkiye'deki operasyonlarını yönetecek olan Shu Youxing, 1999'dan beri BYD'de çalışan bir kimya mühendisi. Şimdiye kadar Avrupa araç satışından sorumlu olan Youxing, Türkiye'deki tüm faaliyetlerin başında olacak. Ayrıca, BYD'nin en kıdemli yöneticilerinden Stella Li de Müdürler Kurulu Başkanı olarak görev alacak. Li, BYD'nin kuruluşundan beri şirkette yer alıyor ve daha önce Amerika CEO'su olarak görev yapıyordu.

TÜRKİYE'DEKİ ELEKTRİKLİ ARAÇ PAZARINA ETKİSİ

BYD'nin Türkiye'de üretim yapması, ülkemizdeki elektrikli araç pazarında önemli bir değişim yaratacak. Yerli üretimle birlikte elektrikli araçların daha erişilebilir hale gelmesi bekleniyor. Ayrıca, BYD'nin Türkiye'deki ar-ge ve ihracat faaliyetleri, ülkemizin otomotiv sektöründeki konumunu güçlendirecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri