Özgü Namal'ın başrol olacağı Sarı Zarflar'ın çekimi Almanya'da yapıldı

Almanya'nın bu yılki Oscar adayı olan "Öğretmenler Odası" filminin Türk-Alman yönetmeni İlker Çatak'ın yeni filmi "Sarı Zarflar"ın çekimleri dün gece Hamburg'da tamamlandı.

Filmin başrollerini Özgü Namal ve Tansu Biçer paylaşıyor ve yapımcı Ingo Fliess, filmdeki kültürel ve politik hassasiyet nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alındığını vurguladı.

Çekimler mayıs ayının son haftalarında Berlin'de başlamış, Özgü Namal ve Tansu Biçer filmde Ankara'da bir üniversitede dramatik sanatlar profesörü olan Derya ve işsiz kalan eşi Aziz'i canlandırıyorlar.

Filmin kadrosunda gazeteci Mirgün Cabas'ın kızı Leyla Cabas da "Ezgi" karakteriyle yer alıyor ve bu, Leyla Cabas'ın ilk uzun metrajlı oyunculuk deneyimi olacak.

Deadline'a konuşan yapımcı Fleiss, filmin konusunu şöyle açıklıyor: "Devletin keyfi işlemleri sonucu işlerini kaybeden çift, kira ödeyemeyip İstanbul'da ailenin yanına taşınıyor. Hayatlarını yeniden tanımlamak zorunda kalıyorlar ve bu süreçte özel yaşamlarında erozyona uğradıklarını fark ediyorlar."

Türkiye'de geçen bir hikayeyi anlatmasına rağmen "Sarı Zarflar", bilinçli olarak Ankara'yı temsilen Berlin ve İstanbul'u temsilen Hamburg'da çekildi. Fleiss, bu tercihi şöyle açıklıyor: "Filmi tamamıyla, tüm setiyle sürgüne gönderdik. Bu, filmi soyutlayarak, baskı altında olduğunuz ve değerlerinizi, ahlakınızı yeniden tanımlamak zorunda kaldığınız evrensel bir hikayeye dönüştürdü."

Fleiss, karakterler arasındaki dinamiklere de değinerek, "Çift bu duruma farklı tepkiler veriyor. Kadın karakter, idealist olan erkeğe göre daha pragmatik bir yaklaşım sergiliyor," diyor ve bu durumun filme lezzet kattığını belirtiyor.

İlker Çatak'ın önceki uzun metrajı "Öğretmenler Odası"nın yaratıcı kadrosu da "Sarı Zarflar"da emek verdi. Görüntü yönetmeni Judith Kaufmann, yapım tasarımcısı Zazie Knepper, kostüm tasarımcısı Christian Rõhrs ve besteci Marvin Miller bu isimler arasında yer alıyor.

Post prodüksiyon işlemlerinin aralık ayının sonunda tamamlanması planlanıyor ve dağıtımcı Alamode, filmin 2025 yılında gösterime gireceğini duyurdu. Film ayrıca BKM, MOIN, FFF Bayern ve Medienboard tarafından destekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri