Özgür Özel'den çocuk yoksulluğu konusunda hükümete sert eleştiri!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çekmeköy'de katıldığı toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı açıklamalarda, çocuk yoksulluğu ve hükümetin bu konudaki başarısızlığına sert eleştirilerde bulundu.

Özel, Türkiye’de her 3 çocuktan birinin yoksulluk çektiğini ve 2023 itibarıyla 7.6 milyon çocuğun yoksulluk sınırında yaşadığını belirterek, "Çocuk yoksulluğu, yetişkinlerin önüne geçti. Anneler bebek bezi alamadığı için poşet bağlıyor, süt yerine süt tozu kullanarak muhallebi yapıyor. Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri arasında çocuk yoksulluğunda birinci sırada" dedi.

"HÜKÜMET VİZYONSUZ, SOSYAL YARDIMLARLA GEÇİNMEK ZORUNDA KALAN BİR TOPLUM YARATIYOR"

Çocuk yoksulluğunun yanı sıra, halkın sosyal yardımlara muhtaç bırakılmasını da eleştiren Özel, "Belediyelerimiz, merkezi hükümetin yerine sosyal yardımları yapıyor, ancak biz uzun vadede bu yardımları ortadan kaldıracak bir sistem kurmayı hedefliyoruz. Herkesin onuruyla çalıştığı ve kazandığı, iş bulamayanın ise işsizlik maaşı aldığı, vatandaşlık maaşı uygulamasının hayata geçirildiği bir sistem kurmak istiyoruz" diye konuştu.

"3 ÇOCUKTAN 1'İ AÇ KALMIŞ OLARAK OKULA GİDİYOR"

Okullarda çocuklara yeterli beslenme imkanının sunulmadığını vurgulayan Özel, "Okullarda çocuklara bir öğün sıcak yemek verelim dedik. Söz verdiler ama Eylül'de kaldırdılar. Şu an her 3 çocuktan biri okula beslenme çantası götürmeden, aç olarak gidiyor" dedi. İstanbul’daki su fiyatlarına da dikkat çeken Özel, "Okullarda su fiyatları 10 ila 15 lira arasında değişiyor. Belediyelerimiz su sebilleri koyarak çocuklara su sağlıyor, ancak asıl hedefimiz İstanbul’un suyunu içilebilir hale getirmek" dedi.

"ÇOCUK YOKSULLUĞU, TÜRKİYE’NİN KARŞILAŞTIĞI EN BÜYÜK SOSYAL SORUN"

Özel, Türkiye’nin AB ülkeleri arasında çocuk yoksulluğunda birinci sırada yer aldığını belirterek, "7.6 milyon çocuk yoksulluk sınırında yaşıyor. Annesi bebek bezi alamadığı için poşet kullanıyor, süt yerine süt tozu ile öğün geçiştiriliyor. Bu tablo, hükümetin başarısızlık ve vizyonsuzluğunun en acı göstergelerinden biridir" ifadeleriyle hükümeti sert bir dille eleştirdi.

CHP’NİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ: SOSYAL YARDIMLARI KALDIRIP ONURLU BİR YAŞAM SAĞLAMAK

Özel, CHP'nin uzun vadede sosyal yardımları ortadan kaldıracak bir sistem üzerinde çalıştığını belirtti. "Amacımız, herkesin çalışarak onurlu bir şekilde geçimini sağladığı, çalışamayanların ise devletin desteğiyle insanca bir yaşam sürdüğü bir düzen kurmak" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri