Özgür Özel’den erken seçim çağrısı: "Bu şartlar altında geçim olmuyor, o zaman seçim olsun!"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde düzenlenen Çiftçi Mitingi'nde çiftçilerin sorunlarını dile getirdi. Türkiye’nin dört bir yanında üreticilerin ve toplumun farklı kesimlerinin sesini duyurmak için mitingler düzenleyen CHP, Turgutlu'da da geniş bir katılımla çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Aydın ve İzmir gibi çevre illerden traktörleriyle yola çıkarak Koza Pazar Yeri'nde toplanan çiftçiler, "Çiftçi öldü ruhuna fatiha" yazılı tabut taşıyarak sembolik bir protesto gerçekleştirdi. Çiftçilerin arasında miting alanına giren Özgür Özel, konuşmasında üreticilerin tarımı bırakıp madenlerde ve sanayilerde asgari ücretle çalışmak zorunda kaldığını vurguladı.

"ÜRETİCİLER ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR"

Özel, konuşmasında Türkiye'nin dört bir yanındaki çiftçilerin, alın terlerinin karşılığını alamadıkları için isyan ettiğini belirtti. "Birileri özene bezene hesap yapıp, maliyetin altında taban fiyatlar verdikleri için çiftçilerimiz seslerini yükseltmek zorunda kalıyor" diyen Özel, Türkiye’nin farklı bölgelerinde düzenlediği mitinglerden örnekler verdi. Rize’deki Çay Mitingi'nden Burdur’da yaşadığı tecrübeye kadar birçok olayı dile getiren Özel, çiftçilerin geçim sıkıntısını ve taban fiyatların yetersizliğini eleştirdi.

"BU ŞARTLAR ALTINDA GEÇİM OLMUYOR, O ZAMAN SEÇİM OLSUN!"

CHP Genel Başkanı, çiftçilerin karşı karşıya olduğu ekonomik zorlukların artık dayanılmaz bir hal aldığını ifade etti. Üreticilerin borçlarını ödeyebilmek ve dedelerinden kalan topraklarını kaybetmemek için mücadele ettiğini vurgulayan Özel, "Bu şartlar altında geçim olmuyor, doğru mu? O zaman seçim olsun mu? Başka çaresi yok bu işin" sözleriyle hükümete karşı eleştirilerini sertleştirdi.

Özel, çiftçilerin tek talebinin alın terlerinin karşılığını almak olduğunu belirtti. Türkiye’nin dört bir yanındaki çiftçilerin çocuklarının rızkını sağlamak ve borçlarını ödeyebilmek için mücadele ettiğini ifade eden Özel, "Sonuna kadar haklısınız. Ananızın ak sütü gibi helal. Emeğinizin karşılığını alana kadar sizinle birlikte mücadele edeceğim" diyerek çiftçilere destek sözü verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri