Özgür Özel'in Güneydoğu ziyareti Erdoğan'ın talimatı mı? CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan açıkladı

Türkiye'deki anayasa değişikliği konusu, MHP Lideri Bahçeli'nin DEM Parti'ye el uzatması ve CHP Lideri Özgür Özel'in Güneydoğu illerini ziyaret planı beraberinde yeni tartışmaları da doğurdu. Özel'in Güneydoğu ziyaretinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'talimatı' ile yapılacağının öne sürülmesinin ardından Özel'e yakın isimlerden CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, dikkat çeken bir açıklama yaptı.

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ekim'de yeni yasama yılının açılışında yaptığı konuşma ve devamında gelişen eylemlerin yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa vurgusu, İsrail'in hedefinin Anadolu olduğu sözü gündemdeki sıcaklığını korurken; MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Partililere uzattığı el ve "Gelin Türkiye partisi olun" mesajı 'yeni bir çözüm süreci mi geliyor?' sorusunu akıllara getirdi. Bahçeli'nin açıklamalarına güçlü bir destek veren Erdoğan, yeni bir sayfanın açılmasını da sağlamış oldu.

BAHÇELİ'DEN ÖCALAN'A "TEK TARAFLI" ÇAĞRI

Geçen haftaki grup konuşmasında terörist başı Abdullah Öcalan'a tek taraflı çağrı yapıp terörün bittiğini ilan etmesini tavsiye eden Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin teröristlerle pazarlık etmesini kimse beklemesin!" uyarısında bulunmuştu. MHP Lideri Bahçeli, o konuşmasında, “Türkiye’ye getirilirken ‘her türlü hizmete hazırım’ diyen terörist başı, buyursun terörün bittiğini, örgütün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin.” dedi.

Bunun üzerine birçok köşe yazarı konuyu gündemine alıp, kulislerden edindiği bilgileri köşesine, televizyon ekranlarındaki yorumlarına taşıyarak "Yeni bir süreç başlıyor ama buna çözüm süreci demenin doğru olmadığını" söyledi.

ÖCALAN İLE GÖRÜŞME SÜRECİ BAŞLIYOR MU?

Uzun zamandır Öcalan ile avukatları ve ailesi görüştürülmüyor. Geçmiş tarihlerde Abdullah Öcalan’la görüşmek için ailesinin ve avukatlarının ayrı ayrı başvuruları olduğu biliniyor. Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü köşesinde Öcalan’ın ailesi adına yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığına, İmralı'yı ziyaret için başvurduğunu ve bu sürecin değerlendirildiğini yazdı. Bu demektir ki şartlar oluştuğunda "ziyaret izni çıktı" haberlerini okuyabiliriz.

ÖZGÜR ÖZEL'İN GÜNEYDOĞU ZİYARETİ

Erdoğan ve Bahçeli'nin açıklamalarının ardından gözler CHP Lideri Özgür Özel'in Güneydoğu ziyaretine çevrildi. Özel'in yapacağı bu ziyaretin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile gerçekleşeceği yönünde yeni iddialar ortaya atıldı. Özel'e yakınlığı ile bilinen CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, tv100'de katıldığı canlı yayında konuya ilişkin olarak dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Akdoğan, ilk olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerini değerlendirirken, "Yarın Bahçeli çıkar, yapacağı ilk grup konuşmasında bir konuşma yapar, her şeyi altüst eder, savunanlar da yarı yolda kalır." hatırlatması yaptı. Akdoğan, konuşmasının devamında, bu konuda CHP'nin duruşunun belli olduğunu belirterek, gelecek hafta yapılacak olan Doğu ve Güneydoğu ziyaretini işaret etti. Özgür Özel'in bu ziyaretlerde önemli açıklamalar yaparak CHP'nin tutumunu ifade etmesi bekleniyor.

"BELKİ DE 'BİR VESİLE İLE TEMAS ETSENİZ' DENMİŞTİR"

CHP Lideri Özel'in esas mesajları ziyaret ettiği illerde vereceğini ifade eden Akdoğan, "İşte 'Erdoğan ile birlikte mi planlandı?' diye konuşuluyor. Belki de şöyle olmuştur, 'Bir vesile ile temas etseniz iyi olur.' denmiştir, o vesile bu vesile olmuştur."

Akdoğan'ın bu açıklamaları, "CHP Genel Başkanı Özel'in Doğu ve Güneydoğu ziyareti Erdoğan'ın talimatı ile oldu, Umut Akdoğan da bunu ağzından kaçırdı." şeklinde yorumlandı.

SOSYAL MEDYADAN SERT AÇIKLAMA GELDİ

Sözlerinin çarpıtılarak haber yapıldığını ifade eden Umut Akdoğan, sosyal medyadan sert bir açıklama yaptı. Akdoğan açıklamasına, "HAYSİYETSİZLER, YALAN parayla söylense bankadan kredi çeker onu bulamazsa tefecilere gider bunlar, sırf yalan söyleyebilmek için…" diye başlayıp TV'deki konuşması ile sürdürdü.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, televizyondaki konuşmasının çarpıtıldığını belirterek, "Dün akşam televizyonda 'Bahçeli ile DEM Parti’nin el sıkışmasından Erdoğan’ın önceden haberi var mıdır?' diye sordular. Buna karşı verdiğim yanıtı, dünya kadar saçmalayıp çarpıtıp haber yapıyorlar. Haysiyetsizler, Allah sizi ıslah etsin. Yanıt verdiğim sorunun içinde ne CHP geçiyor, ne normalleşme…" ifadelerine yer verdi.

Kamuoyu şimdi şu soruların cevabını arıyor:

1-Anayasa tartışmaları ile ekonomi gündemi mi değiştiriliyor?

2-Bahçeli'nin uzattığı el ve Erdoğan'ın verdiği güçlü destek için CHP ne yapacak?

3-Erdoğan ve Bahçeli'nin DEM Parti'ye 'Gel Türkiye partisi ol' çağrısına CHP, Doğu ve Güneydoğu ziyareti ile ne mesaj verecek?

4-Olası kabine revizyonunda İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nın değişmesi yeni sürecin işareti olacak mı?

5- Erdoğan'ın anayasa değişikliği talebine 'destek' karşılığında CHP erken seçimi mi elde edecek?

6-En önemlisi ise "Erdoğan ve Özel bundan sonraki süreç için anlaştı mı? Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e sert muhalefeti bunun göstergesi mi?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri