Özhaseki'den İliç'te inceleme

Bakan Özhaseki, maden sahasındaki laboratuvarlarda inceleme yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden sahasında meydana gelen toprak kayması olayının ardından bölgeye sevk edilen Mobil Su ve Atıksu İzleme Laboratuvarı'nda incelemelerde bulundu.

Bakan Özhaseki, mobil laboratuvarda gerçekleştirilen analizlerle ilgili bilgi alırken, bölgede yeraltı ve yerüstü su izleme çalışmaları kapsamında belirlenen çevresel izleme noktaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İliç sahasında yaşanan toprak kayması olayının ardından her gün 9 farklı noktadan alınan su numunelerinin analiz sonuçlarını inceleyen Bakan Özhaseki, ayrıca bölgede yapılan hava kalitesi ölçümlerini de takip etti. İncelemeler sonucunda, alınan numunelerde herhangi bir zehirli atığa rastlanmadığı belirlendi.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Özhaseki, "Erzincan İliç'te her gün düzenli olarak 9 farklı noktadan aldığımız toprak ve su numunelerini, Bakanlığımızın Mobil Su ve Atık Su Analiz Laboratuvarı ile diğer laboratuvarlarda inceliyoruz. Bugüne kadar yapılan analizlerde herhangi bir zehirli atığa rastlanmadı. Erzincan İliç'te tüm birimlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri