Pakistan'dan İran'a "diplomasi" hatırlatması

Pakistan Ulusal Güvenlik Komitesi, İran ile yaşanan küçük sorunların çözümünün diyalog ve diplomasi yoluyla mümkün olduğunu vurguladı.

Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Anvarul Hak Kakar liderliğinde İslamabad'da düzenlenen Ulusal Güvenlik Komitesi toplantısında, hükümete güvenlik ve dış ilişkiler konularında tavsiyelerde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, İran ile Pakistan arasındaki mevcut durumu etkileyen siyasi ve diplomatik gelişmelerin değerlendirildiği ve bölgedeki güvenliğe olan etkileri hakkında bilgi verildiği ifade edildi. Pakistan ordusunun ülkenin egemenliğine yönelik ihlallere karşı verdiği profesyonel yanıta övgüde bulunulan açıklamada, halkın güvenliği ve emniyetinin büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Toplantıda, Pakistan ile İran arasındaki sınırlardaki son durum ve bu tür ihlallere karşı alınacak önlemler konusunda detaylı bilgilerin paylaşıldığı belirtilerek, iki ülkenin diyalog ve diplomasiyle küçük huzursuzlukların üstesinden gelebileceği ve tarihi ilişkilerini derinleştirebileceği sonucuna varıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Pakistan ile İran arasında mevcut iletişim kanallarının bölgesel barış ve istikrar doğrultusunda kullanılması gerektiğine vurgu yapılırken, her iki ülkenin birbirlerinin güvenlik endişelerini gidermek için işbirliği yapması gerektiği belirtildi. Pakistan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğü konusundaki kararlılığının altı çizilerek, herhangi bir ihlal girişimine karşı devletin tüm gücüyle karşı koyacağı ifade edildi.

Ayrıca, Başbakan Kakar'ın, Pakistan ile İran arasındaki tarihi kardeşlik ve işbirliği ilişkilerinin 16 Ocak öncesine dönmesi için atılacak adımların her iki ülkenin de çıkarına olacağını vurguladığı belirtildi. İki ülkenin olumlu adımları memnuniyetle karşılayacaklarını ve karşılık vereceklerini ifade ettiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri