Paşinyan'ın duruşu gündem oldu: 'El pençe'

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Rusya'nın Kazan şehrinde gerçekleştirilen 16. BRICS Zirvesi sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşmenin ana konularının enerji ve savunma sektörlerinde iş birliği olduğu belirtildi.

Maduro, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Putin ile iki ülke arasındaki stratejik iş birliği olanaklarını ele aldıklarını ifade etti. Enerji kaynaklarının yönetimi ve savunma alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gibi konuların gündemde olduğu kaydedildi.

PAŞİNYAN’IN GÖZLERİNDEKİ BEKLEYİŞ

Ancak, görüşmenin en çok dikkat çeken kısmı, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Maduro ve Putin’in arkasında beklemesi oldu. Bu an, sosyal medyada hızla yayılarak gündem oldu. Paşinyan’ın, iki liderin görüşmesi sırasında neden beklediği merak konusu oldu. Ermenistan’ın bölgedeki jeopolitik durumu ve Rusya ile olan ilişkileri göz önüne alındığında, bu bekleyişin ardında çeşitli spekülasyonlar ortaya çıktı.

BRICS Zirvesi'nin Önemi

BRICS Zirvesi, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın oluşturduğu bir ekonomik iş birliği platformu olarak önem taşıyor. Zirve, küresel ekonomik istikrar ve sürdürülebilir kalkınma gibi konuların ele alındığı önemli bir buluşma niteliği taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri