Personele saldıran yolcular kara listeye alındı

Türk Hava Yolları'nın (THY) iştirak şirketi olan Ajet, İstanbul'dan Kahire'ye özel bir uçuş gerçekleştirerek ilk seferini tamamladı. Uçuş sonrası düzenlenen basın toplantısında Ajet Genel Müdürü Kerem Sarp, sektördeki bazı sıkıntılara dikkat çekti.

Sarp, son dönemde havayolu sektöründe yaşanan gecikmelere değinerek, "Son zamanlarda rahatsız olduğum bir konu var. Avrupa'da yaşanan belli bir gecikmenin etkisini Türkiye'de de yaşıyoruz. Uçaklar Avrupa'ya giderken uzun slot dediğimiz kalkış izinleri için uçak içinde beklemeler oluyor. Bu sorun sadece bizde değil, diğer havayolu şirketlerinde de yaşanıyor" şeklinde konuştu.

Uçaklarda yaşanan şiddet olaylarına da değinen Sarp, yolcuların kabin görevlilerine karşı şiddet içeren davranışlarda bulunmalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Sarp, "Yolcularımız sanki müsebbibi kabin görevlisi ya da yer hizmetlerindeki arkadaşlarımız gibi görüp şiddet uyguluyorlar. Bu zihniyet, hastanede doktora, okulda öğretmene, otelde resepsiyoniste saldırmakla aynı. Uçakta kendi ailenize yapılmasını istemediğiniz bir hareketi neden başkalarına yapıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Sarp, uçaklarda şiddet uygulayan yolcularla ilgili yasal haklarını kullanacaklarını ve bu kişilerin "blacklist"e alınarak uzun süre uçaklarda uçamayacaklarını belirtti. "Hiçbir şey bir insana saldırmayı haklı gösteremez. Havacılığı insanlara anlatmamız gerekiyor. Toplum olarak bazı duyarlılık ve hassasiyetlerimizi artırmamız gerekiyor" dedi.

Ajet Genel Müdürü, havacılığın karmaşıklığı ve uçakların operasyonel süreçleri hakkında da bilgi vererek, uçaklarda yaşanan her türlü şiddet olayının kabul edilemeyeceğini ve bu konuda toplumsal bir bilinç oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri