Petrol arama çalışmaları hız kazandı: O bölgede sondaj çalışmaları başladı!

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Eskimantaş Mahallesi’nde 3. kez petrol arama çalışmaları kapsamında sondaj faaliyetleri başlatıldı. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından ruhsatı alınan ve Era Enerji Servis Hizmetleri ve Petrol Ticaret Limited Şirketi tarafından yürütülen proje, bölge halkında heyecan yarattı.

Eskimantaş Mahallesi’nde başlatılan sondaj çalışmalarıyla bin 750 metre derinliğe kadar inilecek. 9,5 milyon TL değerindeki projede, Avcı sondaj firması tarafından yürütülen çalışmalarda, petrol rezervinin miktarı ve kalitesi belirlenecek. Yaklaşık 3 bin metrekarelik bir alanda sürdürülen bu sondaj çalışmaları, bölge halkının dikkatini üzerine çekti.

Daha önce iki kez sondaj çalışması yapılan bölgede, Eskimantaş-1 kuyusunda petrol bulunmuş ancak kalitesi yetersiz bulunduğu için kuyu kapatılmıştı. Bu seferki sondaj çalışmasıyla, hem yerel halk hem de yetkililer, daha yüksek kaliteli bir petrol rezervi bulmayı ümit ediyor.

MAHALLE HALKI UMUTLU

Mahalle sakinleri, petrol bulunması halinde bölgenin ekonomik olarak büyük bir sıçrama yapacağına inanıyor. Özellikle esnaf, sondaj çalışmalarının bölgeye şimdiden katkı sunduğunu belirtiyor. Mahalle esnaflarından Sedat Eroğlu, sondaj çalışmalarının yaklaşık 45 gün önce başladığını belirterek, "Çalışanlar ve bölge esnafı için güzel bir hareketlilik var. Petrol bulunursa bu tüm mahalle için büyük bir sevinç kaynağı olacak" dedi.

EKONOMİYE KATKI SAĞLAMASI BEKLENİYOR

Eskimantaş Mahallesi’nde başlatılan petrol arama çalışmalarının, yalnızca mahallenin değil, Adana genelinde de ekonomik hareketliliğe katkı sağlaması bekleniyor. Bölgedeki sondaj çalışmaları, hem yerel istihdamı desteklerken hem de yerel esnafa canlılık getiriyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından petrolün rezerv miktarı ve kalitesi değerlendirilecek. Bu değerlendirmeler sonucunda bölgenin geleceği hakkında önemli kararlar alınması bekleniyor.

BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALAR YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Eskimantaş’taki 3. sondaj çalışmasının, diğer sondajlardan farklı olarak daha derin ve kapsamlı olması, proje yetkililerinin bu kez daha umutlu olduğunu gösteriyor. Bölgedeki petrolün kalitesi ve miktarıyla ilgili net bilgilere, sondaj çalışmaları tamamlandıktan sonra ulaşılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri