Polatlı'da 9 kişinin öldüğü kazadan yaralı kurtulan Batuhan Polat: "Sivas'ta teker patladı, içime doğmuştu"

Ankara-Eskişehir kara yolunun Polatlı Olukpınar köyü mevkiinde meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin yaralandığı otobüs kazasında yaralı olarak kurtulan Batuhan Polat (18), kazadan önce yaşadıkları endişe verici olayları anlattı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden İzmir'e gitmek üzere yola çıkan Öz Ağrı Seç Turizm'e ait 04 AAV 951 plakalı otobüs, şoför Çetin Karayel’in kontrolünü kaybetmesi sonucu üst geçidin beton ayağına çarpmış kazada 9 kişi ölmüş 27 kişi yaralanmıştı.

Batuhan Polat ve 12 yaşındaki kardeşi Ebrarcan Polat, İzmir'de yaşayan annelerinin yanına tatile gitmek için otobüse binmişlerdi. Otobüste 21 ve 22 numaralı koltuklarda oturan iki kardeş, kazada yaralananlar arasında yer aldı. Batuhan Polat, kazanın ardından Sivas'ta otobüsün lastiğinin patladığını ve bu durumun kendilerini tedirgin ettiğini belirtti.

Polat, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Ağrı'dan İzmir'e ben ve küçük kardeşim annemizin yanına gidiyorduk. Yolda talihsizlikler yaşadık. Sivas'ta arabanın lastiği patladı ve lastiği değiştirdiler. O an içime bir korku düştü, gerçekten içimize doğmuştu. Küçük kardeşimi uyardım, ama yolculuğa devam ettik. Otobüsü değiştirme şansımız vardı, ama değiştirmedik. Buna da şükürler olsun, gece biz uyurken kaza oldu. Çok kişi hayatını kaybetti, ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum."

Kaza anını da anlatan Batuhan Polat, "Kaza sırasında araba sağa sola doğru savrulmaya başladı. Ben uyuyordum, kadınların çığlıkları ile uyandım. Sonra otobüs bir yere çarptı ve o an bayıldım. Kardeşimi korumaya çalışıyordum. Şu an iki ayağımda kırıklar ve çatlaklar var. Pazartesi günü ameliyat olacağım" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, kazanın nedenine ilişkin detaylar incelenirken, otobüs firması ve şoförle ilgili çeşitli iddialar da araştırılıyor. Yaralıların tedavisi ise hastanelerde sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri