Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katile istenen ceza belli oldu: 5 ayrı suçtan ceza istemi

İstanbul Ümraniye'de 23 Eylül 2024 tarihinde motosiklet hırsızlığı şüphesiyle yakalanan Yunus Emre Geçti, çıkan arbedede polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmişti.

Olayın ardından yürütülen soruşturma sonucunda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. Geçti hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, Yunus Emre Geçti'nin polis memuru Şeyda Yılmaz'ı "kadına karşı, kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delilleri yok etmek veya yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması istendi. Aynı olayda polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe'yi ağır yaraladığı için "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar, annesi Pınar Geçti'ye karşı işlediği "öldürmeye teşebbüs" suçundan da 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Olay sırasında iki polis memuruna direnmesi nedeniyle "zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 7 yıl 10 ay 15 gün ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu'na muhalefet" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası da iddianamede yer aldı. Geçti'nin geçmiş suç kayıtları ve sosyal ilişkileri dikkate alınarak, cezada herhangi bir indirime gidilmemesi talep edildi.

İddianame, İstanbul Anadolu 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi ve kabul edilmesi halinde Geçti’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit edilmesi, Türkiye genelinde büyük üzüntü ve yankı uyandırmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri