Prof. Dr. Fahrettin Öztürk: ''Barış için güçlü bir savunma sanayine ihtiyacımız var!''

TEI Yönetim Kurulu Başkanı, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makine Müh. Böl. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk son yazısında ''Barış için güçlü bir savunma sanayine ihtiyacımız var!'' başlığıyla savunma sanayisine dair önemli bir yazı paylaştı.

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, haber.aero adlı internet sitesinde yayımlanan makalesinde, “Devletler kurtuluş başarısını bu ibretlik sözde bulur; şayet barış istiyorsan savaşa hazır ol'' alıntısıyla başladığı yazısında savunma sanayisinin barış için önemine dikkat çekti.

Öztürk, ''Son günlerde en çok konuşulan konular; İsrail’in yayılmacı politikası, bulunduğu bölgeyi ateşe vermesi ve bunun yanında devam eden Rusya-Ukrayna savaşıdır. Dünyanın diğer birçok yerinde ise terörist saldırılar, zulümler ve haksızlıklar! Mazlumlar ezilmekte, haklı olan değil güçlü olan kazanmakta ve haklı çıkmaktadır. Maalesef gün geçtikçe barıştan çok, savaş konuşulmaktadır. Savaşın ne kadar büyük bir yıkıma yol açtığı herkesçe bilinse de bu gidişatı durdurmak adına maalesef hiçbir şey yapılmıyor, yapılamıyor. Dünyanın birçok yeri bu yangın alevinin içinde adeta birbirini yok ediyor. O zaman ne yapılmalı konusunu gündeme almak, tartışmak lazımdır'' cümleleriyle, “Savaşı nasıl önleriz? Nasıl savaştan uzak dururuz?” sorusuna yanıt aradı.

Yazının devamı için tıklayın...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri