Prof. Dr. Fahrettin Öztürk: ''Tedarik zincirinde risk yönetimi öne çıkacak!''

TEI Yönetim Kurulu Başkanı, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makine Müh. Böl. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk son yazısında tedarik zincirinde risk yönetimi hakkında yazdı.

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, haber.aero adlı internet sitesinde yayımlanan makalesinde, ''Şüphesiz son yıllarda dünya ticaretinde en çok gündem olan konulardan birisi tedarik zinciri ve bu zincirdeki aksaklıklardır. Özellikle pandemi döneminde uluslararası ticaretin durma noktasına gelmesiyle birçok sektörde önemli kayıplar yaşanmıştır. Günümüzde rekabet hızla artmakta, firmalar tedarik zincirlerini iyi yönettikleri oranda rakiplerine karşı fark oluşturabilmektedirler. Tedarik zincirini doğru yönetmek, risklerin farkında olmak, ortaya çıkan riskleri müşteriye hissettirmeden çözebilmek en önemli konulardır.'' ifadelerini kullanarak 'tedarik zinciri' hakkında yazdı.

Öztürk, ''Tedarik zinciri bir bütün olup, sağlıklı işlemesi için müşteri ilişkileri yani iletişim çok mühimdir. Ana yüklenici ile alt yükleniciler, bütün tedarikçiler; birlikte çalışma, birlikte yönetme, birlikte kazanma bilincinde olmalıdırlar. Müşteri ilişkilerinde eleştirel yaklaşımdan daha ziyade aktif, sabırlı, anlayışlı, yapıcı yaklaşımlar ön plana çıkmalıdır.'' diyerek önemli konulara değindi.

Yazının tamamı için tıklayınız...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri