Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, TUSAŞ'ın savunma sanayisi atılımlarını anlattı

TEI Yönetim Kurulu Başkanı, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makine Müh. Böl. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, bu yazısında Türkiye savunma sanayisi ve savaş uçakları konusunda yaptığı çalışmaları köşesinde değerlendirdi.

Son makalesinde Türkiye'nin savunma sanayisi ve savaş uçakları konusundaki atılımlarını ve çalışmalarını değerlendiren Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, özetle şu bilgileri paylaştı:

''Ülkemizde yeniden şahlanmayı başlattıkları için Türk milleti olarak emeği geçenlerin her birine minnettarız. Ülkemizde cumhuriyetin ilk yıllarında yakılan meşalenin tekrar canlanması, milletimiz adına ne kadar anlamlıdır. Bilindiği üzere Vecihi HÜRKUŞ yaklaşık 100 yıl önce 1924 yılında Vecihi KVI’yı uçurmuştu. Yeni HÜRKUŞ’umuzla birlikte “Nerede kalmıştık?” diyerek bu meşaleyi tekrar yaktık. Burada önemli olan nokta; durmadan, yılmadan, eleştirilere kulak asmadan havacılık faaliyetlerine devam etmektir. Bir ülkenin hava gücünün kuvvetli olması çok mühim olup ülke savunmasının temel direğidir...''

YAZININ DEVAMINI LİNKTEN OKUYABİLİRSİNİZ...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri