Prof. Dr. Naci Görür'den büyük deprem uyarısı! Öncelikli deprem riski olan bölgeleri sıraladı: Fay kırılmak üzere, şiddet 7!

Türkiye, bir deprem ülkesi olarak hem doğuda hem de batıda şiddetli deprem tehlikesiyle karşı karşıya... Japonya'da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem hiç şüphesiz 'tedbir' ve 'depreme dirençli kent' örneğini gözler önüne bir kez daha serdi. Prof. Dr. Naci Görür ise art arda yaşanan depremler sonrasında bir kez daha uyardı...

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adıyaman, Malatya, Tunceli ve Hakkari'de gerçekleşen depremler sonrasında bir kez daha uyardı.

Türkiye'nin önünde büyük bir deprem tehlikesi olduğunu her zaman dile getiren Prof. Dr. Görür, deprem dirençli kentlerin oluşturulması gerekliliğine vurgu yapmaya devam ediyor.

Görür, ancak depreme dirençli kentler oluşturulduğunda depremden korkulmayacağını belirtirken deprem riskine karşı 'acil' tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Depremlerin sadece can ve mal kaybına değil, aynı zamanda altyapıya ve kentsel yaşama da ciddi zararlar verebileceğini vurgulayan Görür, deprem direnci yüksek kentlerin oluşturulmasıyla bu risklerin en aza indirilebileceğini dile getirdi. Ayrıca, bilinçlendirme çalışmalarının da önemine vurgu yaparak, halkın deprem konusunda daha bilinçli olması gerektiğini belirtti.

Süleymanuşağı Pülümür’de meydana gelen 4,2 şiddetindeki deprem sonrasında önemli bir uyarıda bulunan Görür, Yedisu Fayına dikkat çekerek bu fayın kırılmaya ve 7'nin üzerinde deprem üretmeye hazır olduğunu ifade etti.

Görür, "Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim." dedi.

O BÖLGEDE DEPREM RİSKİ ARTIYOR!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen 4,4, 3,5 ve 4,5 büyüklüğündeki üç depremin ardından Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bitlis/Zagros bindirme kuşağını öne çıkardı.

Depremlerin Bitlis/Zagros bindirme kuşağı ile ilişkilendirilmesi gerektiğini ifade eden Görür, Yüksekova'daki artan deprem riskini vurguladı. Bu bağlamda, deprem direnci konusunda Türkiye'nin öncelikli şehirlerinin Bitlis, Adıyaman, Hakkari, Tunceli ve Bingöl olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri