Psikopat olup olmadığınız ellerinize bağlı! Bilim dünyasından şaşırtan araştırma!

Kanada'da gerçekleştirilen bir araştırma, parmak uzunluğunun insanların psikopatlık eğilimlerini yansıtabileceği konusunda ilginç bulgular ortaya koydu. Ne kadar psikopatsınız, gelin ölçelim...

Quebec'teki Charles-Le Moyne Araştırma Merkezi'nden bilim insanları, psikopatlığın biyolojik bir temeli olabileceği tezini destekledi.

Araştırmacılar, toplum için zararlı ve problemli olabilen psikopatik davranışların, biyolojik bir kaynağa dayanabileceğini savundu. Yapılan araştırmaya göre, işaret parmağı yüzük parmağından kısa olan bireylerde daha yüksek psikopatlık eğilimi gözlemlendi.

Araştırma, Journal of Psychiatric Research dergisinde yayınlanarak 80 kişinin eli üzerinde gerçekleştirildi. Katılımcıların 44'ü amfetamin bağımlılığı ve/veya asosyal kişilik bozukluğu tanısı almışken, 36'sı sağlıklı bireylerden oluşuyordu.

PARMAK UZUNLUĞUNUZA GÖRE PSİKOPAT OLABİLİRSİNİZ!

Bu ilginç bulgu, psikopatlıkla parmak uzunluğu arasındaki potansiyel ilişkiyi daha geniş bir bağlamda nitelendiriyor.

Bu oranın sadece psikopatlıkla değil, aynı zamanda testosteron seviyeleri ve spor performansıyla da ilişkili olduğu tespit edildi. Daha önce yapılan bir çalışmada, kadın Olimpiyat sporcularının düşük 2D:4D oranlarına sahip olduğu ve bu oranın güçlü kavrama ve yüksek sıçrama yeteneğiyle ilişkili olduğu belirlenmişti.

Bu çarpıcı keşif, parmak uzunluğunun sadece biyolojik özelliklerle değil, aynı zamanda kişilik ve spor performansıyla da ilginç bir şekilde ilişkilendirilebileceğini gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri