Ramazan ayı geldi, hurmalar tezgahta yerini aldı

Ramazan ayı geleneğiyle birlikte, hurma çarşı ve pazarlarda yerini aldı. On bir ayın sultanı olarak anılan Ramazan ayına özgü bu meyve, kilosu 70 ile 300 lira arasında değişen fiyatlarla 15 farklı çeşidiyle satışa sunuluyor.

Besleyici ve doyurucu özellikleriyle öne çıkan hurmaya, ramazan ayının ruhuna özel olması nedeniyle vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Esnaf Mustafa Yetim, ramazan ayında hurma talebinin arttığını belirtirken, hurmanın sağlık açısından da faydalı olduğunu vurguluyor. Şeker hastalığına iyi geldiğine inanılan hurma, geleneksel bir ürün olarak yıl boyunca satışa sunuluyor. Mustafa Yetim, hurmanın kalitesinin fiyatla doğrudan ilişkili olmadığını, uzak mesafeden gelen hurmanın maliyetinin daha yüksek olduğunu ifade ediyor. Bu durum, fiyatların değişkenliğine neden olurken müşterilerin alım gücünü gözeterek kâr marjlarını azalttıklarını belirtiyor.

Ramazan geleneğinde hurmanın özel bir yere sahip olduğunu ve bu nedenle talebin ilerleyen günlerde artacağını düşünen esnaf, sofraların vazgeçilmez bir parçası olan hurmayı herkesin erişebileceği fiyatlarla sunmaya özen gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri