İFTARDAN SONRA YEDİKLERİNİZE DİKKAT EDİN
Oruç dolayısıyla uzun saatler aç kalan kişiler iftarda hem hızlı hem de karbonhidrat ağırlıklı besleniyorlar. Yemeğin ardından, açlık hissetsin ya da hissetmesin birçok kişi; sahura kadar mutfaktan börek, tatlı, sarma ve karbonhidrat ağırlıklı atışmalar alıp yiyebiliyor. Verdiğimiz tarif geçici karın şişliğini dindirecek özelliğe sahip olsa da yediklerinize de dikkat etmeniz bu konuda önemli rol taşıyabiliyor.
ŞİŞKİNLİK İÇİN MUZ, KEREVİZ VE SALATALIKLI SMOOTHIE
Malzemeler:
1 muz,
3 kereviz dalı,
1 salatalık,
1 yemek kaşığı elma sirkesi
5 adet buz
Soyulup dilimlenmiş olmak üzere 2.5 santim kadar zencefil,
Yarım çay bardağı Hindistan cevizi suyu
Yapılışı:
Blendera tüm malzemeleri doldurup öğütünceye kadar karıştırın.
Elma sirkesi gaz ve şişkinlik azaltır.
Potasyum yönünden zengin olan muz, ise tuzlu bezinler nedeniyle oluşan şişkinliği önlemekte yardımcıdır.
Kereviz idrar söktürür.
Zencefil sindirim sistemi kaslarını yatıştırıp rahatlatır.
Afiyetle tüketebileceğiniz bu içecek sorununuzun ortadan kalkmasını sağlayacak.