Ramazan pidesi ile yapabileceğiniz 5 kolay tarifi biliyor musunuz?

Ramazan ayında en çok tüketilen ekmek çeşitlerinden biri olan pide ile birçok tarif yapılabiliyor. ekmek israfının önüne geçmek için pidelerden pizza da döner de yapabilirsiniz. anadolugazete.com.tr ekibi sizler için pide ile yapılacak tarifleri derledi. İşte o leziz tarifler...

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Ramazan ayında sofraların ilk ürünü olan pide ile birçok tarif yapılabiliyor. Sade ve yumurtalı tüketilen pide ile farklı tariflerde yiyecek de yapılıyor. İşte ramazan pidesi ile hazırlayabileceğiz 5 kolay tarif...

Sahur pidesi tarifi

Sahur pidesi tarifi için malzemeler

  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
  • 1 dilim peynir
  • Biraz salça tuz
  • Biraz yağ

Sahur pidesi yapılışı

Domates ve biberleri ufak dilimleyelim. Peyniri rendeleyip hepsini karıştıralım. Yapılan karışımı kendi fırınınızda ya da dışarıdaki fırınlarda pişirerek hazır hale getirebilirsiniz.

Ramazan pidesi ile pizza

Ramazan pidesinden pizza yapımı tarifi için malzemeler

  • 1 adet Ramazan pidesi
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 10-12 dilim sucuk
  • 1 yemek kaşığı mısır
  • 1 yemek kaşığı siyah zeytin
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4-5 yemek kaşığı domates sosu

Pide ile pizza yapım tarifi

Sosu daha iyi çekmesi için ramazan pidesinin üst kısmını dikkatlice keserek ayıralım. Kestiğimiz kısma bolca domates sosu sürelim. Ardından üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim. Sucuk dilimlerini, doğranmış kırmızı biberi, yeşil biberi, mısırı ve zeytinleri yerleştirelim. Bu aşamada dilediğiniz malzemeleri ekleyebilir ya da çıkartabilirsiniz.

Son olarak biraz daha kaşar peyniri rendesi ilave edelim ve pizzamızı önceden ısıtılmış 190 °C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Pizzanız pişerken pidenin kestiğiniz kısmını küçük küçük doğrayarak fırınlayabilir, çorbalarınızda kruton olarak da kullanabilirsiniz.

Pide üstü ev döneri

Ramazan pidesiyle döner tarifi için gerekli olan malzemeler:

  • 1 adet bayat ramazan pidesi
  • 300 gr tavuk ayda et döner

Ekmekleri ıslatacak sos:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı et ayda tavuk suyu (döner hangisi ise ona göre)
  • 3 çorba kaşığı süzme yoğurt

Üzerine dökülen sos:

  • 3 çorba kaşığı tereyağı

Pideler küp küp doğranır ve 4 tabağa bölünür. Dönerler üzerine döşenir. Tereyağı, salça ve et ya da tavuk suyu ile sos hazırlanır. Ekmek ve dönerler bu sosla ıslatılır. Üzerine biraz su ile açtığımız süzme yoğurt dökülür. Tereyağı ocakta eritilip yoğurdun üzerine dökülür.

Yumurtalı ramazan pidesi

Yumurtalı ramazan pidesi tarifi için malzemeler şöyle:

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı
  • 5 çay bardağı un

Sos malzemeleri;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Süsleme malzemeleri;

  • Çörek otu
  • Susam

Yumurtalı ramazan pidesi yapılışı

  • Derin bir kap içine ılık süt ve suyu dökelim. Maya ve toz şekeri ekleyelim.10-15 dakika maya ve toz şekerin erimesini bekleyelim.
  • Tuz ve unu ekleyip yoğurma başlayalım. Un miktarını bardağınıza göre kontrollü ekleyelim. Hamurun biraz ele yapışan kıvamda yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
  • 40-45 dakika üzerini örtüp mayalanmasını bekleyelim.
  • Ardından hamuru tepsiye alıp daire şekli verelim, 10-15 dk. tepside mayalanması için bekletelim.
  • Yumurta sarısı, yoğurt ve tereyağını karıştıralım. Pideye parmak uçlarımızla bastırarak şekil verelim.
  • Sosunu sürelim.
  • Susam ve çörek otunu serpelim.
  • 180°-200°C'de üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk. pişirelim.

Kaşarlı ve sucuklu ramazan pidesi

Kaşarlı ve sucuklu ramazan pidesi için gerekli olan malzemeler şunlar:

  • 1 adet ramazan pidesi
  • 8 ince dilim, sucuk
  • 150 gr, 4 kibrit kutusu, kaşar peyniri
  • 8 adet yumurta

Kaşarlı ve sucuklu ramazan pidesi tarifi

  • 1 adet ramazan pidesini enine ortadan ikiye kapak ve alt olacak şekilde kesin.
  • 8 ince dilim sucuğu şerit şerit dilimleyip 1 çorba kaşığı tereyağında 1 dakika kadar kavurun.
  • Çıtırdayan sucukları tavadan alın ve altını kapatın.
  • Ayrı bir kâsede 8 yumurtayı bir tutam tuz ve karabiberle iyice çırpın.
  • Sucuğun ve tereyağının olduğu tavanın altını açın ve ısınınca yumurtaları tavaya dökün.
  • Spatula ile sürekli kenardan ortaya doğru dibini sıyırın.
  • · Yumurtalar tam pişmeden henüz suluyken 1-2 dakika sonra altını kapatın ve karıştırmaya devam edin.
  • Rendelenmiş 160 gr kaşar peynirden 1 avuç kadarını yumurtaya koyun ve karıştırın.
  • Yumurtalar yine henüz biraz nemliyken pidenin tabanına sürün. Üzerine sucuk ve kaşarları kat kat serin ve kestiğiniz üstünü kapatın.
  • Bu haliyle fırın tepsisinin tersine koyun ve 220 derecede altlı ve üstü çalışan fırının orta rafında 5-6 dakika pişirin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri