Ramazanın gelmesiyle beraber sofralar şenlendi. Sofralarda farklı lezzetler arayanlar için anadolugazete.com.tr olarak Kerebiç tatlısının tarifini sizler için derledik..
Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 100 gr. tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2/3 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- 1/2 paket kabartma tozu
İç harcı için:
- Şeker
- Ceviz veya antep fıstığı
- Tarçın
Köpüğü için:
- Çöven otu (Bulamazsanız krem şanti kullanabilirsiniz.)
- 3-4 su bardağı su
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır
- Tatlının köpüğünü çöven otuyla hazırlayacaksanız, tarife bir gün önceden başlamanız gerekir.
- Öncelikle çöven otunu yıkayın ve tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı su ekleyerek bir gece bekletin.
- Karıştırma kabına tereyağını alın ve erimesi için bekleyin.
- Üzerine kabartma tozu ve irmik ekleyerek karıştırın.
- Ardından yumurta ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırma işlemine devam edin.
- Bu esnada pudra şekeri de ilave edin. Daha sonra azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- İç harcı için; Ceviz veya fıstıkları döverek toz haline getirin.
- Üzerine toz şeker ve tarçın ekleyerek karıştırın.
- Hamurdan istediğiniz boyutta parçalar kopartın.
- Elinizle bastırarak hamuru açın. Ortasını cevizli harç ile doldurduktan sonra kenarlardan kapatın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız hamurları dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 25-30 dakika pişirin.
- Köpüğü için; Çöven otunun kökünü bir tencereye alın ve üzerine su ekleyerek kaynatın.
- Kaynatma işlemini 1-2 saat kadar sürdürebilirsiniz. Tenceredeki su azaldıkça üzerine su ilave edin.
- Daha sonra çöven otunu süzün ve suyun içerisine pudra şekeri ekleyin.
- Su ve pudra şekeri karışımını köpük kıvamına gelene kadar, yaklaşık 30-40 dakika, mikserle çırpın.
- Tatlı piştikten sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Afiyet olsun