ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN
Ramazanın ilk orucu için bugün sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar açılacak. Beslenme alışkanlıklarının değişeceği bu süreçte sindirim sistemi bozukluğu da söz konusu olabilir. Bu durumda tamamen doğal olan meyan kökü rahatlıkla kullanılabilir.
1 fincan bardağa 1 çay kaşığı kaynatıp süzdürülen meyan kökü, ılık bir şekilde tüketilmeli. Eğer ki bağışıklık sistemini güçlendirmek istiyorsanız C vitamini açısından zengin olan ürün hibiskusu da demleyerek tüketebilirsiniz.
Osmanlının meşhur içeceği "Demirhindi Şerbeti” de size direnç verecek içeceklerden biri. Demirhindi şerbeti bazı enfeksiyonlara iyi gelir ancak yemekten sonra en az 2 saat geçmesi gerekiyor. Soğuduktan sonra buzdolabında bulunmalı çünkü sıcak ortamda acı bir tadı oluyor. 1 aylık da yapsanız bunu buzdolabında muhafaza ettiğiniz müddetçe acıma gerçekleşmez.
Ramazan için tüketilmesi gereken ürünler arasında, rezene, anason, kimyon ve kişniş hazımsızlık için tüketilebilecek doğal ürünler yer alıyor. Sindirim için şeker sıkıntısı olmayanlar kiraz sapı, biberiye ve mısır kökü kaynatıp, yemekten birkaç saat sonra tüketilebilir. Ihlamur ise gribal enfeksiyonlar için birebirdir.
Ramazan için önerilen diğer doğal bitkiler ise rezene ve anasondur. Yemek sonrası oluşabilecek şişkinlik hazımsızlık için birebirdir. Tokluk hissi versin, mideye zarar vermesin ve rahatlatsın diyorsanız az miktarda tahini çiğ olarak tüketebilirsiniz.