Recai Kutan vefat etti

Saadet Partisi kurumsal sosyal medya hesabından Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan'ın 94 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Saadet Partisi tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı Muhterem Büyüğümüz Recai Kutan hakkın rahmetine kavuşmuştur."



RECAİ KUTAN KİMDİR?

Saadet Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan 94 Yaşında Hayatını Kaybetti

Ankara'da tedavi gördüğü Güven Hastanesi'nde 94 yaşında vefat eden Saadet Partisi'nin kurucu genel başkanı Recai Kutan, Türkiye siyasetinde önemli izler bırakan bir isimdi. 1996-1997 yılları arasında 54. Hükümet'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapan Kutan, farklı siyasi partilerde liderlik ve bakanlık görevlerinde bulunmuştu.

1930 yılında Malatya'da dünyaya gelen Recai Kutan, 1947'de Malatya Lisesi'nden, 1952'de ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. 1952-1966 yılları arasında Devlet Su İşleri'nde (DSİ) görev yaptı ve Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü sırasında Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) çalışmalarına öncülük etti.

Siyasete Milli Selamet Partisi (MSP) ile adım atan Kutan, 1974 yılında partinin Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 1977 seçimlerinde Malatya Milletvekili seçilerek koalisyon hükümetinde İmar ve İskan Bakanı olarak yer aldı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından MSP yöneticileriyle birlikte 10,5 ay hapis yattı.

1983 yılında Refah Partisi'nin kuruluşunda yer alarak Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Kutan, 54. Hükümet'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı. Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi'nin genel başkanı oldu ve partinin kapanmasıyla Saadet Partisi'nin kurucu genel başkanı olarak siyasi kariyerine devam etti.

Recai Kutan, vefatına kadar Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı olarak görev yapıyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri