Refah'ta sivil katliamı devam ediyor: Bir saldırı daha!

İsrail ordusu, Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı bir çadır kampına yeniden saldırı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, saldırı sonucunda en az 21 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırının Refah'ın batısındaki Mawasi bölgesinde, "güvenli bölge" olarak belirlenen ve insani yardım alanında yerinden edilmiş ailelerin barındığı çadırlara yapıldığını duyurdu. Sağlık görevlileri ve bölge sakinleri, saldırının sivil halka yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

ULUSLARARASI TEPKİLER VE ÖNCEKİ SALDIRILAR

İsrail ordusunun Refah'a yönelik saldırıları, uluslararası tepkilere rağmen hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta, İsrail savaş uçakları Refah'ın kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı başka bir çadır kampına saldırmıştı. Bu saldırıda 45 kişi hayatını kaybetmiş ve yoğun eleştirilerle karşılanmıştı.

NETANYAHU'NUN AÇIKLAMASI

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 26 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Refah'ta meydana gelen saldırıyı "trajik bir kaza" olarak nitelendirmiş ve olayla ilgili ordunun soruşturma başlattığını söylemişti. Ancak bu açıklama, uluslararası toplumun tepkisini yatıştırmada yetersiz kaldı.

İNSANİ DURUM VE ÇAĞRILAR

Uluslararası Adalet Divanı hükümlerini yok sayan bu tür saldırılar, insani krizleri daha da derinleştiriyor. Birleşmiş Milletler ve insan hakları örgütleri, İsrail'in sivillere yönelik saldırılarını durdurması ve insani yardım alanlarına saygı göstermesi için çağrıda bulunuyor. Filistinli yetkililer ise, uluslararası toplumu İsrail'in saldırılarını durdurması için daha etkili adımlar atmaya çağırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri