Reha Muhtar kimdir? Reha Muhtar nereli, kaç yaşında? Ünlü spiker Reha Muhtar’a ne oldu?

Türkiye’nin tanınan spikerlerinden Reha Muhtar yüksekten düşme sonucu hastaneye kaldırılarak entübe edildi. Peki Reha Muhtar kimdir? Reha Muhtar nereli, kaç yaşında? Ünlü spiker Reha Muhtar’a ne oldu? İşte detaylar…

Reha Muhtar 21 Temmuz 1959 tarihinde İstanbul doğdu. Muhtar, Türk televizyon sunucusu, yorumcu ve haber spikeridir. Babasının Kerkük doğumlu bir Irak Türkmeni olması nedeniyle çocukluğunda kışları Ankara’da, yazları ise İstanbul’da geçirmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan mezun olmuştur.

KARİYERİNE MİLLİYET GAZETESİ’NDE BAŞLADI

Gazetecilik kariyerine 1980 yılında adım atan Muhtar, 1981’de Milliyet gazetesinin Ankara bürosunda dış politika ve siyaset muhabiri olarak çalışmıştır. Ardından TRT’ye katılmış ve Atina’da TRT muhabiri olarak görev yapmıştır; burada Yunanistan briç şampiyonu olmuştur. 1991 yılında, CNN International’ın Crossfire programından esinlenerek "Ateş Hattı" adlı programı hazırlayıp sunmaya başlamıştır. 1993 yılında TRT’den ayrılarak Kanal D’ye geçmiş, ancak Kanal D’nin satılması üzerine 1994’te tekrar TRT’ye dönmüştür.

1995 yılında TRT’den ayrılarak Star TV’ye geçmiş, kısa bir süre sonra tekrar Kanal D’ye dönmüştür. 1996 yılında Show TV’ye geçmiş ve burada ana haber sunuculuğu ve haber genel yayın yönetmenliği yapmıştır. 2000 yılında Akşam gazetesinde yazarlığa başlamış, 2002 yılında ise Show TV ve Akşam’dan ayrılarak Star TV’ye geri dönmüştür. 2003 yılında Star TV’den ayrılmış ve bir süre Star gazetesinde yazarlık yapmıştır, ardından Star Medya Grubu’ndan ayrılmıştır.

2004 yılında atv’ye geçerek "Akademi Türkiye" adlı programda jüri üyeliği yapmış ve Sabah gazetesinde yazarlık yapmaya başlamıştır. 2006 yılında Ciner Medya Grubu’ndan ayrılan Muhtar, Show TV’de Metin Uca ile birlikte "PişşTi" adlı programı sunmuş, ancak programın sona ermesiyle Show TV’den ayrılmış ve Vatan gazetesinde yazmaya başlamıştır. 2007 yılında FOX TV’ye geçmiş ve "Çapraz Ateş" adlı programı sunmuştur, ancak programın bitmesiyle FOX TV’den ayrılmıştır. Üç kez Show TV’ye dönerek çeşitli yarışma programlarını sunmuş, ancak her seferinde kanaldan ayrılmıştır. 2009 yılında CNN Türk’te "Çok Farklı" adlı programı sunmuş, daha sonra Kanaltürk’te Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar ile birlikte "Son Kale" adlı programda yer almıştır. 2011 yılında Kanaltürk’ten ayrıldıktan sonra Vatan gazetesinde çalışmaya devam etmiş, ancak Kasım 2016’da bu gazeteden ayrılmıştır.

Reha Muhtar’ın özel hayatı da oldukça dikkat çekmiştir. 1983 yılında gazeteci Selin Çağlayan ile evlenmiş, ancak bu evlilik beş yıl sürmüştür. 2001 yılında şarkıcı Nilüfer ile bir ilişkiye başlamış ve bu ilişki 2003 yılında sona ermiştir. 2006-2007 yılları arasında şarkıcı Gülşen ile yaşadığı ilişki magazin dünyasında geniş yer bulmuştur. 2008 yılında oyuncu Deniz Uğur ile bir ilişkiye başlamış ve bu ilişki 2010 yılında sona ermiştir. Muhtar, Nilüfer’in kızı Ayşe Nazlı’nın manevi babasıdır ve Deniz Uğur ile ilişkisinden 2009 yılında doğan Mina ve Poyraz adında ikiz çocukları vardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri