Resmi Gazete'de Açık Lİse kararı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, örgün ortaöğretim kurumlarından Açık Öğretim Liseleri'ne geçiş yapılabileceği belirtildi.

Bu kapsamda, açık öğretim liselerine, belirtilen hâllerin ortaya çıkmasından itibaren en geç altı ay içinde başvuran öğrencilerin, veli talebi doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi'ne nakil ve geçiş yapabileceği ifade edildi.

Karara göre, anne veya babası hayatını kaybeden, koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleştirilen, evlatlık edinme öncesi bir yıllık geçici bakım sürecinde olan, eğitim veya bakım tedbiri kararı verilen, özel gereksinim raporu bulunan ve evde ya da hastanede eğitim gören öğrenciler açık öğretime geçebilecek.

Ayrıca, Bakanlık Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün hafızlık modüllerine kayıtlı olanlar ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi ve/veya bu alanı destekleyici Arapça ve Temel İslam Bilimleri eğitimi alan, ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olup tercihlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarına yerleşememiş öğrenciler de bu haktan yararlanabilecek.

Yönetmeliğin hükümleri Millî Eğitim Bakanı tarafından yürütülecek ve karara ilişkin düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri