RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Gülbin Tosun'a sert çıkış!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, haber sunucusu Gülbin Tosun'un sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketleyerek yaptığı paylaşım üzerine sert açıklamalarda bulundu. Şahin, "Haber sunucusu olan birinin devlet yetkililerini tehdit etmesi haddi değildir" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, basın mensuplarının sorumluluklarına vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:

''BİLİNÇSİZ YAKLAŞIMLARDAN KAÇINMAK ELZEMDİR''

"Evrensel basın değerleri nazara alındığında halkın geneline yayın yapan medya mensupları, özel yaşamlarında da tavır ve davranışlarıyla örnek olmak durumundadır. Görev alanları dışında olsa bile sosyal medya mecralarında halkı olumsuz etkileyebilecek, vatandaşlar arasında gerginlik oluşturabilecek yaklaşımlar kamuoyu adına görev yapan basın mensuplarına yakışmaz. Halkın çoğunluk oyuyla seçilen iktidara karşı ayaklanma tehditleri veya vatandaşlarımızı galeyana getirebilecek bilinçsiz yaklaşımlardan kaçınmak elzemdir."

RTÜK Başkanı, haber sunucusu Gülbin Tosun'un sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ve "Öldürtmeyeceğiz! Biliyorsunuz değil mi? Dünya tarihinde görülmemiş ayaklanmaya sebep olmayın" ifadelerini içeren paylaşımına ilişkin olarak da sert bir uyarıda bulundu. Şahin, "Haber sunucusu olan birinin devlet yetkililerini tehdit etmesi haddi değildir" diyerek, basın mensuplarının kamuoyu önünde sergiledikleri tutum ve davranışların önemine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri