RTÜK'ten gündüz kuşağı harekatı: Düzenlemeler gelecek!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programları ve medyanın sorumlu yayıncılık anlayışı üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Şahin, özellikle son dönemde yayınlanan bazı gündüz kuşağı programlarının RTÜK’ün uyarılarını dikkate almadığını belirterek, "Artık son aşamaya geçiyoruz" dedi ve bu programlarla ilgili sert adımlar atılacağını duyurdu.

GÜNDÜZ KUŞAĞI PROGRAMLARINA RADİKAL DÜZENLEMELER GELİYOR

Gündüz kuşağı programlarına yönelik alınacak tedbirler hakkında konuşan Şahin, bu programların kalite açısından büyük düşüş yaşadığını ifade etti. "Kantarın topuzu iyice kaçtı" diyen Şahin, RTÜK'ün yapıcı uyarılarının görmezden gelindiğini, programların sorumluluğu yerine getirmediğini vurguladı. İstanbul ve Ankara’da kanalların üst düzey yöneticileriyle yapılan toplantıların sonuç vermediğini söyleyen Şahin, artık daha katı tedbirlerin alınacağını belirtti.

"Yeni yayın dönemi başladı ve bu programlarla ilgili son aşamaya geçiyoruz. Yasakçı RTÜK eleştirilerine aldırmadan, kalitesiz gündüz kuşağı programlarına karşı sert ilke kararları aldık. Bu kararları en kısa sürede Üst Kurul’a sunarak uygulamaya alacağız" dedi.

NARİN CİNAYETİNDE MEDYAYA SERT ELEŞTİRİ

Şahin, Narin isimli küçük kızın vahşice katledilmesi olayıyla ilgili medyanın yayın yaklaşımını da sert bir dille eleştirdi. Cinayetin reyting uğruna istismar edilmesinden duyduğu hayal kırıklığını dile getiren Şahin, "Mahkemenin getirdiği yayın yasağına ve yargılamanın gizliliği ilkesine uyulmadı. Bu trajik olay, medya tarafından reyting kazanma amacıyla kullanıldı. Bu durum, sorumlu yayıncılığın açıkça ihlalidir" diye konuştu.

"İZLEYİCİDE DERİN TRAVMALAR OLUŞTU"

Şahin, Narin cinayeti üzerinden medyada yapılan yayınların izleyicide ciddi travmalar yarattığını ifade ederek, bu tür trajik olayların çocukların izlediği saatlerde sorumsuzca yayınlanmasının toplumda aile ve akrabalık ilişkilerini de zedelediğini vurguladı. "Olayın kendisi zaten büyük bir facia" diyen Şahin, medyanın bu tür hassas olaylara karşı daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri