Rusya'dan Harkiv'e füze saldırısı: 5 kişi öldü, 59 kişi yaralandı

Rusya, Harkiv'e yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Harkiv'deki bir inşaat malzemeleri mağazasına düzenlenen hava saldırısında 5 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı ve 17 kişi kayboldu. Mağazaya 2 güdümlü füzenin isabet ettiği saldırı sonrası, kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Çatışmalar devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den müzakerelere geri dönülebileceği yönünde açıklamalar geldi. Türkiye ve Belarus'ta gerçekleşen önceki müzakerelere atıfta bulunan Putin, bu görüşmelerde varılan temel anlaşmalar ve sahadaki gelişmelerden yola çıkarak ilerlenebileceğini ifade etti. Ancak, olası müzakerelerin kiminle yürütüleceği konusunda, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin meşruiyetini kaybettiğini söyledi.

Zelenskiy, Putin'in İsviçre'de düzenlenmesi planlanan ve Rusya'nın davet edilmediği "Barış Zirvesi"nden korktuğunu öne sürdü. 15-16 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan zirve için Zelenskiy, "Putin dışında tüm dünya çabalıyor" dedi.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna'ya 275 milyon dolar değerinde ilave askeri yardım yapacağını duyurdu. Yardım, çeşitli top mermileri ve güdümlü füzeler gibi mühimmatları içerecek. Ancak, Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Ukrayna'da kullanılan Amerikan yapımı silahların birçoğunun Rusya tarafından etkisizleştirildiği iddia ediliyor. Washington Post'un haberine göre, bazı silahlar zaman içinde Rusya'nın kabiliyetleri karşısında işlevsiz hale geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri