Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, o hastalığa karşı uyardı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, soğuk havaların artmasıyla birlikte kapalı ortamlarda geçirilen sürenin arttığını ve üst solunum yolu enfeksiyonlarından nezlenin daha hızlı yayıldığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, solunum yolu hastalıklarının sıkça görüldüğü bir mevsimde bulunduğumuza dikkat çekerek, "En önemli artışı, nezle dediğimiz enfeksiyonlarda görüyoruz. Soğuk havaların başlamasıyla kapalı ortamda geçirdiğimiz süre arttığı için nezle daha hızlı yayılıyor" açıklamasında bulundu.

Bakan Koca, Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Ünal'ın hastalığın bulaşmasını önlemek için alınabilecek önlemleri anlattığı bir videoyu da paylaştı. Prof. Dr. Serhat Ünal, solunum yolu enfeksiyonlarının üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları olarak ikiye ayrıldığını belirterek, bu enfeksiyonlardan korunmak için sağlıklı yaşam kurallarına riayet edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ünal, sağlıklı yaşam kurallarına uymak, düzenli ve dengeli beslenmek, spor yapmak gibi temel kurallara riayetin bağışıklık sistemini güçlendireceğini ifade ederken, hapşıran kişilerle araya bir metre mesafe koymak, hapşırmada dirseğe yönelmek, sık sık ellerin yıkanması gibi önlemlerin bulaş riskini azaltabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri