Sağlık Bakanlığından "yenidoğan çetesi" açıklaması!

Sağlık Bakanlığı, kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve "yenidoğan çetesi" olarak bilinen suç şebekesine yönelik açıklama yaptı.

İstanbul’da bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelere sevk ederek, yenidoğanların ölümlerine neden olup haksız kazanç elde ettikleri belirlenen çeteye ilişkin soruşturmanın detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sağlıkta illegalite ve kötü uygulamalara izin vermeyeceğiz" ifadesine yer verilerek, olayın İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü’nün Mayıs 2023’te yürüttüğü bir operasyonla ortaya çıkarıldığı belirtildi. Söz konusu çeteye yönelik cezai işlemler yapıldığı ve olayın adli makamlara iletildiği vurgulandı.

"YARGI SÜRECİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Açıklamada, Bakanlık tarafından ilgili özel hastaneler hakkında başlatılan incelemeler sonucu hukuki yaptırımların devreye alındığı belirtilerek, sağlık sektöründe etik dışı ve illegal uygulamaların asla kabul edilmeyeceği ifade edildi. Ayrıca, sağlık çalışanlarının insanlık dışı davranışlarda bulunan bazı kişilerin sebep olduğu olaylar nedeniyle haksız bir şekilde töhmet altında bırakılmasına müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı. Bakanlık, yargıya intikal eden sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarının altını çizdi.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN TÖHMET ALTINDA KALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, özveriyle çalışan sağlık personelinin bu tür çirkin olaylarla anılmaması gerektiği ifade edilerek, Türkiye’de sağlık hizmetlerinin güvenilirliğini korumak adına gerekli adımların atıldığı ve atılmaya devam edeceği belirtildi. Bakanlık, bu tür illegal faaliyetlerin önüne geçmek için operasyonların süreceğini ve halkın sağlığını tehlikeye atan her türlü suçun karşısında durulacağını belirtti.

YENİDOĞAN ÇETESİ HAKKINDA

İstanbul'da ortaya çıkarılan ve "yenidoğan çetesi" olarak adlandırılan bu suç şebekesi, bebek acil hastalarını planlı bir şekilde bazı özel hastanelere yönlendirerek haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor. Yenidoğanların tedavi sürecinde ihmaller sonucu ölümlerine neden olan bu kişilere karşı başlatılan soruşturma, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri