Sahte diploma satan sosyal medya hesapları ifşa oldu!

Sosyal medya platformlarında, farklı üniversite ve bölümlerden sahte diploma satışı yapıldığı tespit edildi. Lise, önlisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarını kapsayan geniş bir ürün yelpazesi sunan bu hesaplar, müşterilerine belgelerin e-Devlet'e işleneceği ve hukuki sorun yaşanmayacağı garantisini veriyor. Ayrıca, bu sahte diplomalarla çeşitli meslekleri seçme fırsatı da sunuluyor.

Sahte diploma satışları, sosyal medya üzerindeki birçok hesapta yoğun bir şekilde görülüyor. Bu dolandırıcılık yöntemi, lise, önlisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarını kapsayacak şekilde genişlemiş durumda.

SAHTE DİPLOMA ALMAK SUÇ TEŞKİL EDİYOR

DHA'nın haberine göre, sahte diplomalar, belgelerin orijinalinden ayırt edilemeyeceği, e-Devlet sistemine işleneceği ve hukuki olarak sorun yaşanmayacağı gibi vaatlerle pazarlanıyor. Ayrıca, doktorluk, mühendislik, öğretmenlik ve veterinerlik gibi farklı meslekler için sahte diplomalar sunuluyor.

Bazı hesaplar, 2009'dan bu yana sahte diploma basımı yaptıklarını belirterek fiyat listesi de yayınlıyor. 2023 yılına ait güncel fiyat listesine göre, lisans diploması 10 bin lira, yüksek lisans diploması 12 bin lira, lise diploması 6 bin lira, ön lisans diploması 8 bin lira ve ilköğretim diploması 4 bin lira olarak belirlenmiş durumda. Uzmanlar, diploma satışı yapan kişiler kadar bu belgeleri alanların da suç işlediğini vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri