Sahte mehdi tutuklandı

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde, kendini "mehdi" olarak ilan eden Mustafa Çabuk ve beraberindeki 10 müridi, kurduğu suç örgütüyle dolandırıcılık faaliyetleri yürüttükleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Mahkeme, tüm şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi.

Mustafa Çabuk'un liderliğindeki Hilafeti Muhammediye Tarikatı, yaklaşık 200 kişilik bir topluluk oluşturarak 18 ay önce kendilerini depremzede olarak tanıtarak, köy yakınlarındaki Koç Termal ve Hilal Evleri'ni iki yıllığına kiralamıştı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çabuk'un dini inanç ve duygularını istismar ederek müritlerinden gayrimenkul satışları yaptırdığı ve kredi çektirdiği bilgilerine ulaştı.

8 Ekim'de gerçekleştirilen operasyonda, Çanakkale Jandarma Komutanlığı'nın desteğiyle Çabuk ve suç örgütü üyeleri gözaltına alındı. Operasyon sırasında yapılan aramalarda, bir tabanca, 10 fişek, 275 bin TL nakit para, 10 telefon, 3 bilgisayar kasası ve 3 laptop ele geçirildi.

Çabuk ve diğer şüpheliler, "çıkar amaçlı suç örgütü kurma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Mahkeme, tüm şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi. Bu olay, dini inançların istismar edilmesine yönelik bir kez daha dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri