Salahsun Hekimoğlu kimdir? Salahsun Hekimoğlu nereli, kaç yaşında ne zaman vefat etti?

Ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Salahsun Hekimoğlu 74 yaşında hayatını kaybetti. Salahsun Hekimoğlu kimdir? Salahsun Hekimoğlu nereli, kaç yaşında ne zaman vefat etti?

Usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı Salahsun Hekimoğlu, 74 yaşında hayata veda etti. 'Payitaht Abdülhamid', 'Diriliş Ertuğrul', 'Kara Para Aşk', 'Muhteşem Yüzyıl', 'Kavak Yelleri', 'Dudaktan Kalbe', 'Kurtlar Vadisi' ve 'Arka Sokaklar' gibi birçok popüler dizide rol almış olan Hekimoğlu'nun vefat haberi, sanat camiasında büyük bir üzüntü yarattı.

Salahsun Hekimoğlu, oyunculuk kariyerinde birçok dizi ve filmde unutulmaz roller üstlenmiş ve seslendirme sanatçısı olarak da sayısız karaktere ses vermiştir. Sanat dünyası, Hekimoğlu'nun hatırasını yaşatmaya devam edecek.

SALAHSUN HEKİMOĞLU KİMDİR?

Salahsun Hekimoğlu, 1 Ocak 1950'de İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1988 yılından itibaren film ve dizilere seslendirme yapmaya başlamıştır. Oyunculuk kariyerine ise 2003 yılında 'Hayat Bilgisi' dizisinde rol alarak adım atmıştır.

Hekimoğlu, 'Sıla', 'Savcının Karısı', 'Sağır Oda', 'Derin Devlet', 'Osmanlı Kıyam', 'Kurtlar Vadisi', 'Kurt Kanunu', 'Kollama', 'Kırık Kanatlar', 'Kavak Yelleri', 'Hırsız Polis', 'Haziran Gecesi', 'Dudaktan Kalbe', 'Diriliş', 'Bedel', 'Asi', 'Arka Sokaklar' ve 'Acı Hayat' gibi birçok dizide rol alarak geniş bir izleyici kitlesine ulaşmıştır. 2017 yılında ekranlara gelen 'Payitaht Abdülhamid' dizisinde ise Sadrazam Halil Paşa karakterini canlandırmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri