Samsun'da minibüs devrildi: 18 işçi yaralı

Samsun'un Atakum ilçesinde meydana gelen kazada, fındık işçilerini taşıyan bir minibüsün devrilmesi sonucu 18 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde Cami Mahallesi'nde gerçekleşti.

Edinilen bilgilere göre, 21 fındık işçisini taşıyan ve Ömer Kaya yönetimindeki minibüs, virajı alamayarak kontrolden çıktı ve yan yattı. Minibüsün devrilmesiyle araç içerisinde bulunan 18 kişi yaralandı.

Yaralılar arasında sürücü Ömer Kaya'nın yanı sıra Serpil Sancak, Sena Gül, Zeynep Demircan, Feriye Kaya, Ümmühan Us, Nurten İçken, Onur Karaman, Semiha Demircan, Yunus Emre Muştu (17), Berkan Bektaş, Lütfiye Civelik, Sapriye Şener, Arif Bektaş ve Nurten İçigen de bulunuyor. Olayın ardından, kazazedeler çevredeki vatandaşların yardımıyla minibüsten çıkarıldı ve olay yerine çağrılan ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi.

Yaralıların hastanelerde yapılan ilk müdahalelerinin ardından sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Kaza nedeniyle olay yerine gelen güvenlik güçleri, kazayla ilgili soruşturma başlatarak olayın nasıl meydana geldiğini araştırmaya başladı. Kazanın, minibüsün virajı alırken hızını ayarlayamaması sonucu meydana geldiği üzerinde duruluyor.

Fındık işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi, bölgede kısa süreli paniğe yol açarken, yetkililer bu tür kazaların önlenmesi için sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Fındık toplama sezonunda yoğun mesai harcayan işçilerin can güvenliğinin sağlanması için taşıma araçlarında gerekli güvenlik önlemlerinin artırılmasına dikkat çekildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri