Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Turcorn100 Programı'nın Türkiye'den 2030 yılına kadar 100 teknoloji girişiminin milyar dolar değeri aşmasını ve 100 bin teknoloji girişiminin bu topraklarda yükselmesini hedeflediğini belirtti.
Bakan Kacır, İstanbul'un küresel finans teknolojileri sahnesinde önemli bir merkez olma yolunda büyük adımlar attıklarını ifade etti. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Türk-Alman Üniversitesi işbirliğinde kurulan teknoloji ve inovasyon ekosistemlerinin Türkiye'ye ve İstanbul'a değer kattığını vurguladı. İnovasyonun, doğru teknoloji ve girişimcilik ekosistemiyle buluştuğunda ekonomik büyümeyi ve toplumsal refahı artırdığını belirtti.
Kacır, Türkiye'deki teknopark sayısını 22 yılda 2'den 101'e çıkardıklarını ve AR-GE personeli sayısını 272 binden fazlaya yükselttiklerini dile getirdi. Ayrıca, AR-GE harcamalarının 10 kat arttığını ve patent başvurularının ciddi şekilde arttığını ifade etti. Kacır, bu başarıların uzun süreli çabanın sonucu olduğunu belirtti.
Bakan Kacır, Turcorn100 Programı'nın yanı sıra Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bölgesel Kalkınma Fonu ve Bölgesel Girişim Sermayesi Fonları gibi destek mekanizmalarıyla girişimcilere önemli kaynaklar sağladıklarını söyledi. Ayrıca, Teknoloji ve İnovasyon Fonu gibi programlarla kamu kaynaklarının girişimcilik için çarpan etkisi oluşturduklarını belirtti.
Son olarak, Bakan Kacır, Turcorn100 Programı'nın girişimcilik ekosistemine büyük katkı sağlayacağını ve Türkiye'nin teknoloji alanında daha da güçleneceğini ifade etti.