Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan TOGG müjdesi: 2025 yılında Almanya'ya adım atacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber'de gündeme dair soruları yanıtladı ve önemli açıklamalarda bulundu. Kacır, yerli araç TOGG'la ilgili müjde verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye’nin uydu geliştirme hayali 40 yıllık bir hayal. İMECE uydusuyla birlikte Türkiye bu seviyede başarı elde edebilen sayılı ülkeler arasına girmiş oldu. Türksat 6A projesi hem platform üzeyinden kilogram yük olarak en yüksek değere sahip proje, hem de Türkiye’nin bugüne kadar geliştirdiği milli teknoloji platformları içinde bir platformun en yüksek kıymete sahip olduğu proje.

Türksat 6A’nın Türksat 5A ve 5B’den farkı, haberleşme uydusu teknolojisinde millilik kazanmak. Bu kabiliyetin kazanımı önümüzdeki dönemde Türkiye’ye yeni haberleşme uydu projelerini beraberinde getiriyor olacak.Türksat 6A, Türkiye'nin 4,5 milyarlık nüfusa hizmet sunabilir hale gelmesini sağlayacak. Türkiye 9 özel sektör firmasıyla biyoteknolojik ilaç üretimi konusunda da kabiliyet sahibi.

TOGG, 2025 yılının başında Almanya’ya adım atacak, Avrupa pazarına girmiş olacak. TOGG'un, sadece yeni bir otomobil markası olmanın ötesinde, tüm sektörü dönüştürmeye öncülük eden bir markanın doğuşuna şahitlik ediyoruz.

TOGG’un elektrikli araç sınıfında lider olmasının yanı sıra, kendi modeli olan SUV araçlar arasında da pazar lideri olduğunu görmekteyiz. Türkiye önümüzdeki dönemde dünyada önemli bir batarya üretim üssü haline gelecek ve otonom sürüş, yapay zeka gibi alanlarda kabiliyetlerini geliştirecek.

Türkiye, uzay sınırını aşan mikro yer çekimini tecrübe eden ve bu ortamda araştırmalar yapan bir değil iki astronota sahip olmuş olacak.

KAAN’da ilk hedef 2028 yılında 20 KAAN’ın TSK envanterine girebilecek noktaya gelmesi ve TSK’ya teslim edilmesi. Türkiye artık her alanda savunma sanayiine benzer atılımlar içerisinde.

Kamuda tasarruf dönemi başladı. Türkiye'nin yeni nesil sanayi politikası, ekonomi programının önemli bir bileşenidir. Türkiye, Güneş paneli üretiminde Avrupa 1.’si, dünya 4.’sü konumundadır ve rüzgar türbinlerinde de önemli bir üretici konumundadır.

Teknofest başvuru sayısı 1 milyon 600 bini aşmış durumda ve bu, milli teknoloji hamlesinin kanıtıdır. Türkiye, deprem bölgesindeki konut inşaatları ve KOBİ'lere destek verme konusunda da kararlı bir şekilde ilerlemektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri