Sancaktar ve Bayraktar gemileri Beyrut’tan Mersin’e doğru yola çıktı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan'daki Türk vatandaşlarını tahliye etmek amacıyla gönderilen geminin Beyrut’tan ayrıldığını ve Mersin'e doğru hareket ettiğini duyurdu.


Bakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen tahliye işlemiyle Türk vatandaşlarının güvenli bir şekilde tahliye edildiğini belirtti.

Bakan Fidan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Lübnan’daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerimiz Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktı. Ülkemiz, İsrail’in bölgede neden olduğu savaşın yarattığı insani kriz karşısında bölge halklarına yardım elini uzatmaya ve yurt dışındaki vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için gerekli adımları atmaya devam edecektir.”

MSB DE DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığından da yapılan duyuruda, "İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımızı tahliye eden Deniz Kuvvetlerimize ait iki gemimiz, Mersin’e gelmek üzere Beyrut Limanı’ndan yola çıktı. Tahliyeyi gerçekleştiren TCG SANCAKTAR ve TCG BAYRAKTAR gemilerimize, iki adet fırkateyn ve iki adet karakol gemisi koruma sağlıyor. Gemilerimizin bu akşam saatlerinde Mersin Limanı’na varması bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye, Lübnan’daki Türk vatandaşlarının güvenli tahliyesini sağlarken, aynı zamanda bölgedeki insani krizlere karşı yardım faaliyetlerini de sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri