Savaşın ve afetlerin ortasında 'Anneler Günü'

Her yıl mayıs ayının ikinci haftasında pazar günü kutlanan Anneler Günü bu yıl dünyada yaşanan savaşlar, cinayetler ve doğal afetler nedeniyle buruk bir şekilde kutlanacak. Peki, bu yıl dünyada anne ve çocukları birbirinden ayıran hangi acı olaylar yaşandı?

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Anneler Günü, çocuklarını her zorluk karşısında koruyan kollayan onların bir ömür yanında olan, emekleri karşılıksız annelerin kıymetini anlamak açısından dünya üzerinde önemli bir gün olarak kutlanıyor.

Yaşanan savaşlar, afetler ve cinayetler, sayısız anne ve çocuğu birbirinden ayırarak tarif edilemez bir acının yaşanmasına neden oluyor.

DÜNYADA NELER OLUYOR?

Bu yıl da binlerce anne ve çocuk, dünya üzerinde yaşanan felaketler nedeniyle birbirinden ayrıldı. 2022 yılında başlayan Rusya-Ukrayna savaşında, binlerce kadın ve çocuk öldü. Bu savaş yurt dışına yoğun bir göç dalgasının yaşanmasına neden oldu. Savaşta hayatını kaybeden insanların yanı sıra, savaş esnasında yüzlerce bebek de dünyaya gözlerini açtı. Savaşa maruz kalan her anne ve çocuk, bu yılki 'Anneler Günü'nü buruk bir şekilde geçirecek.

Uzun yıllardır İsrail ablukası altında olan Filistin'de de insanların özgürlük mücadelesi sürüyor. 7 Ekim'den bu yana her gün İsrail bombardımanına tutulan Filistin'de her gün yüzlerce kadın ve çocuk yaşamını yitiriyor. Dünyanın ateşkes çağrısına kulak asmayan İsrail'e karşı farklı ülkelerin eylemleri ve protestoları devam ediyor.

İsrail'in yoğun saldırısı altında olan Filistin'de bugüne kadar en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 904 Filistin vatandaşı öldürüldü, 78 bin 514 kişi yaralandı.

Orta Doğu üzerinde iç savaşın devam ettiği ülkelerden biri de Yemen. Burada da yaşanan iç karışıklık ve savaşlar birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Yine iç savaşın etkili olduğu ülkelerden biri olan Suriye'de de savaş ve göç nedeniyle sayısız anne ve çocuk hayatını kaybetmişti.

TÜRKİYE'DE NELER OLDU?

Türkiye'de de 2023 yılı 6 Şubat gecesi ve devamında yaşanan depremler 11 ilde sayısız can kaybına neden oldu. 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremlerde sayısız anne ve çocuk yaşamını yitirdi. Yaraların kapatılmaya çalışıldığı deprem bölgelerinde geçen sene olduğu gibi bu sene de 'Anneler Günü'nde yas devam edecek.

Türkiye'de 'Anneler Günü'nü yas tutarak geçirecek olan bir diğer kesim de şehit anneleri. Vatanı uğruna canını tehlikeye atan ve hain terör örgütünün saldırılarıyla hayata gözlerini yuman kahraman askerlerin anneleri de 'Anneler Günü'nü buruk bir şekilde geçirecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri