Savunma sanayisi gelişmeye devam ediyor: Bir ilk daha!

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma ve havacılık sektöründeki ihracat rakamlarının mayıs ayında 876 milyon dolara ulaştığını açıkladı. Bu, sektör tarihindeki en yüksek aylık ihracat rakamı olarak kayıtlara geçti.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mayıs ayındaki ihracatın 876 milyon dolar olduğunu belirterek, "Bu rakam, sektör tarihimizde bir ayda yapılan en büyük ihracat rakamı olarak kayıtlara geçti." dedi.

İLK 5 AYDAKİ PERFORMANS

Görgün, yılın ilk beş ayındaki ihracat rakamlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artış göstererek 2.215 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Bu artış, savunma ve havacılık sektörünün sürdürülebilir büyümesine ve Türkiye'nin yüksek teknoloji ihracatındaki başarısına işaret ediyor.

KATMA DEĞERLİ İHRACAT

Savunma Sanayii Başkanı, sektördeki yüksek teknoloji ihracatının yalnızca sürdürülebilir büyümeyi değil, aynı zamanda Türkiye'nin katma değerli ihracat oranını da yukarı taşıdığını vurguladı. Görgün, "Kilogram başı ihracat rakamlarımızla ülkemizin katma değerli ihracat oranını da yukarı taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

SEKTÖRE ÖVGÜ

Görgün, ihracatın artmasında öncü olan tüm şirketleri ve çalışanlarını tebrik ederek, "En ufağından en büyüğüne ihracatımızın artmasında öncü olan tüm şirketlerimizi ve çalışanlarını can-ı gönülden tebrik ediyor, ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri