HABER: AYBALA ALMİNA MELEK
Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu'nun "Kıymanın kilosu en geç haziran temmuz ayı içinde 450-480 lirayı görecek" demesi üzerine değerlendirme yapan Ankara Kasaplar Esnaf ve Sanatkarlar Odası YKÜ Sebahattin Bulut, "Dış ülkelerden getirilen etle iç piyasadaki sorunların çözümü mümkün değildir. İç piyasadaki tarımı, hayvancılığı desteklemek gerekiyor. Bugün alınan önlemler sadece suni çözümdür." dedi.
Tüketiciyi korumak amacıyla ATO ve Et ve Süt Kurumu çalışmalar gerçekleştirmişti. Vatandaşa ucuz et ulaştırmak için yapılan çalışmaları değerlendiren Bulut, kasap esnafına da kırmızı et tedariği sağlanacağı için hem vatandaşın hem de mahalle esnafının kazanacağı bir çalışma olduğunu belirtti.
ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı iş birliğinde gerçekleştirilen protokol ise Kasaplar Federasyonu’na üye kasap esnafına et tedarik edilmesini amaçlıyor. Bu bağlamda Bulut, tüketicilerin kırmızı ete sağlıklı, güvenilir, temiz bir ortamda ulaşabileceğini, kaçak et tüketim riskinin azaltıldığını söyledi.
"KALICI ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ"
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın vatandaşı tedirgin ettiğini dile getiren Bulut, bu fiyat artışını en aza indirmek hatta durdurmak için arz açığındaki hareketliliğin önlenmesi gerektiğini, kalıcı çözüm üretecek tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.
Yapılan tüm çalışmaların şu anda suni bir çözüm olduğunu, uzun süre sürdürülebilir bir çözüm olmadığı ifade eden Bulut, " İthal et getirmek demek acile gelmiş hastaya ağrı kesici verip göndermek demektir. Kalıcı çözümler için adım atılmalıdır." diye konuştu.
Tüm çalışmalarında kasap esnafının sesini duyurmaya çalıştığını belirten Bulut, mahalle kasaplarına tekrardan dikkat çekti. "Mahalle kasaplarına sahip çıkalım" sloganıyla yürüttüğü çalışmalarında özellikle mahallelilerin zincir marketlerden değil, mahallesinin kasabından alışveriş yapmasını önerdi.