Seçil Erzan davasında Semih Kaya'nın belgeleri sahte çıktı

Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi tanınmış sporcuların da aralarında bulunduğu 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla ilgili fon vurgunu davasında dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Semih Kaya'nın, Seçil Erzan tarafından tefecilikle suçlandığı davada, 2. duruşmada mahkeme heyetiyle paylaştığı e-postanın sahte olduğu anlaşıldı. 20 Şubat 2023 tarihli e-postada, Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu ile Seçil Erzan arasında Semih Kaya ile ilgili bir mesajın olduğu izlenimi uyandırıyordu. Ancak, yapılan incelemede, bu mesajın Semih Kaya ile ilgili olmadığı ve Erzan'ın tahrifat yaptığı belirlendi. Bankanın teftiş kurulu raporuna göre, Erzan, yöneticisiyle olan yazışmada tahrifat yapmıştı. Sahte mailde Erzan, Semih Kaya'ya ait olduğu iddia edilen ifadeleri kullanarak "Seçil Selam. Detay anlattığın üzere 2180413 SK (Semih Kaya) açık uçlu fonumuzda nominalin (10.000.000 USD) yasal süreyi beklemeden, maksimum 1 ay içerisinde peyderpey çıkışının yapılıp muhasebeleşmesi uygundur" ifadelerini yer almıştı.

Teftiş kurulu raporu, Semih Kaya'nın mahkemeye sunduğu belgelerin sahte olduğunu ortaya koydu. Bunun üzerine Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu, Seçil Erzan ve Semih Kaya hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na özel evrakta sahtecilik suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Davada geçen ifadelere göre, Seçil Erzan, Semih Kaya'ya tefecilikle suçlamış ve "Semih Kaya bana zorla para sattı" iddiasında bulunmuştu. Ayrıca, "Bülent Çeviker'den aldığım para (2 milyon 195 bin dolar) esnasında büyük tehdit altındaydım" şeklinde konuşmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri